OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a

4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

8 februari 2017

 

 

 

Nieuws vanuit het team

Beste ouders/verzorgers,
In de schoolgids staat onder hoofdstuk 5.3 informatie over de ouderbijdrage en de schoolreis vermeld. Tijdens het bezoek van de schoolinspecteur afgelopen 31 oktober 2017 heeft zij mij erop gewezen dat deze informatie niet helemaal volledig is. Er staat nu dat de ouderbijdrage een vrijwillige bijdrage is. Daarnaast staat er dat voor de schoolreis voor het deel dat de Oudercommissie niet vergoedt, gespaard mag worden. Ik wil hier graag aan toevoegen dat naast de ouderbijdrage ook voor de schoolreisbijdrage geldt dat deze vrijwillig is.

In de schoolgids 2018-2019 zal deze tekst aangepast worden.

Met vriendelijke groet,
PetraTimmermans Directeur

Even voorstellen

Hallo allemaal,
Sinds 22 januari ben ik werkzaam als onderwijsassistente op den Biekurf en de J. Henri Dunant school. Dat bevalt me heel erg goed! Van Petra kreeg ik het verzoek mezelf aan jullie voor te stellen.
Ik ben Joyce Stassen, 41 jaar en woon in Poederoijen. Daar woon ik samen met Vincent en onze 2 honden Bobbie en Boaz. Ik ben geboren in Maastricht en woon sinds 11 jaar in deze mooie omgeving. Ik vind het heerlijk om met de honden in de uiterwaarden te wandelen. Verder hou ik ervan om lekker creatief bezig te zijn en schilder ik af en toe.
Voordat ik bij jullie kwam werken heb ik 3 jaar als
intercedente gewerkt en 10 jaar voor de klas gestaan. Ik heb in Limburg 5 jaar lesgegeven aan (meervoudig) gehandicapte kinderen en 5 jaar gewerkt op SBO De Toermalijn in Zaltbommel.
Op een gegeven moment begon ik tóch het onderwijs, maar vooral de kinderen te missen en besloot ik de stap terug naar het onderwijs te maken. Ik werk nu 2 weken met veel olezier als ondersteuning in verschillende groepen op beiden scholen en heb het erg naar mijn zin!
Wellicht tot ziens op de J. Henri Dunant school óf op den Biekurf!

Vakantierooster
Voor de vroegboekers, het vakantierooster 2018-2019
Herfstvakantie 15-10-’18 t/m 19-10-’18
Kerstvakantie 24-12-’18 t/m 4-1 -’19
Voorjaarsvakantie 4- 3-’19 t/m 8-3 -’19
Pasen/meivakantie 19-4-’19 t/m 3 – 5-’19
Hemelvaart 30-5-’19 t/m 31-5 -’19
Pinksteren 10-06-’19
Zomervakantie 8-7-’19 t/m 16-8-’19
Middag vrij voor kerst -en zomervakantie.

Glasvezelkabel

Het is gelukt!!! Het streefgetal van 50% is gehaald.
Op den Biekurf zijn we daar heel erg blij mee.
Verzekerd van een goede internetverbinding in de toekomst. Helemaal top!!

Projectweek “Water”
Na de vakantie starten we met de projectweek Water. Gisteren hebben de kinderen een uitleg gekregen over Schaatsen voor Water. Uw kind heeft een sponsorkaart meegekregen om op zoek te gaan naar sponsoren. Op vrijdag 23 februari sluiten we de projectweek af door op de schaatsbaan van Breda te gaan schaatsen voor water. De sponsoren kunnen uw kind sponsoren voor ieder rondje dat ze rijden (met een maximaal bedrag) of sponsoren een vast bedrag. Na 23 februari kunnen de kinderen met hun afgestempelde rondekaart langs bij de sponsoren om het geld op te halen.
Vandaag of morgen krijgt uw kind nog een douchemeter en kaart mee. Het is de bedoeling dat de leerlingen in de vakantie 1 week bijhouden hoe lang ze doen over het douchen. Daar is de douchemeter voor bedoeld. We willen vragen of alle kinderen de douchekaart op maandag 19 februari mee terug naar school nemen, zodat we kunnen kijken naar het watergebruik.

Hulp gezocht
Tijdens de projectweek Water gaan we op woensdag 21 februari van 10.30u tot max. 12.00u een proefjescircuit met alle kinderen houden. We zijn nog op zoek naar een aantal ouders/opa’s/oma’s die hierbij willen helpen. Opgeven kan bij de groepsleerkracht of per mail: ilse_brekelmans87@hotmail.com.

Weerbaarheidstraining groep 8

Vrijdag 23 en maandag 26 maart heeft groep 8 de weerbaarheidstraining LEV! Deze wordt georganiseerd vanuit de gemeente en gegeven door de stichting Chris. De training is met name om de leerlingen bewuster te maken in de keuzes die ze hebben als ze straks op de middelbare school zitten. De mening van groepsgenoten wordt als puber dan veel belangrijker. De leerlingen leren in de tweedaagse training welke keuzes ze kunnen maken en op welke wijze ze dit kenbaar kunnen maken. De leerlingen van onze school sluiten aan bij de leerlingen van de Henri Dunant. Juf Ilse zal met de groep 8 leerlingen meegaan naar deze training. Op deze dagen staat Juf Lian voor groep 5-6-7.
Voor de ouders van de leerlingen van groep 8 is maandagavond 26 maart om 19.30 uur een ouderavond in Wijk en Aalburg waarbij de ouders door de trainers worden bijgepraat over het tweedaagse programma en over weerbaarheid bij deze leeftijd.

Noteert u deze datum vast in uw agenda?

Letterfeest groep 3

Morgen, 9 februari, is het zover! Het letterfeest voor groep 3.
(Bijna) alle letters zijn aangeleerd dus reden voor een feestje.
Dit gaan wij dan ook een even goed vieren, om 11.00 uur starten we met diverse spelletjes.
De papa’s en mama’s van de leerlingen uit groep 3 hebben een officiële uitnodiging gekregen om dit feestje mee te vieren. Dus graag tot morgen!!!

LTriple P:positief opvoeden van kinderen tussen 0-12 jaar.

In het voorjaar van 2018 start er weer een oudercursus. De cursus wordt door Triple P als volgt omschreven: “positief ouderschap is een benadering van het opvoeden van kinderen dat zich richt op het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen en op het hanteren van gedrag van kinderen op een constructieve manier. Het is gebaseerd op het gebruik van goede communicatie en positieve aandacht om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling”. We gaan op een leuke en informatieve manier met dit gegeven aan de slag.
De eerste avond (5 maart 2018) is een informatiebijeenkomst. Tijdens de 4 volgende cursusdata behandelen we verschillende onderwerpen zoals “positief opvoeden” en “kinderen helpen zich te ontwikkelen”. Dan volgen er twee weken waarin er door middel van telefonische sessies ondersteuning is (dus geen gezamenlijke bijeenkomsten). De laatste bijeenkomst is een gezamenlijke afsluiting waarin we met elkaar terugblikken op de cursus.
Reacties van eerdere deelnemers: “deze cursus zou iedere ouder moeten volgen”. “Je bent niet de enige die opvoeden weleens moeilijk vindt”. “Ik vind het een positieve en fijne cursus met veel goede tips”. “De sfeer is goed en vertrouwd”.
Locatie: participatiehuis Bubeclu aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg.
De cursus wordt gegeven door Maaike van Gulik en Hanneke Schilt van Juvans.
Voor informatie en opgave: telefonisch 073-6444244 of per mail hannekeschilt@juvans.nl

 

 

 

 

Kanjerlessen op den Biekûrf

Kanjerlessen in de onderbouw.

Een kanjer zijn, wie wil dat nou niet?
In groep 1 en 2 proberen we de leerlingen daar bij te helpen.
De hulpjes van de dag krijgen een klein wit petje, het symbool van een Kanjer.Dit petje mogen ze de hele dag bij zich houden. Ze proberen zich die dag te gedragen als een kanjer, behulpzaam, je houden aan regels en afspraken, je eigen mening ventileren enz.
Aan het einde van de dag wordt in de kring besproken hoe het deze dag ging met de witte petjes, vanzelf komen er dan ook tal van goede ideeën hoe je een Kanjer kan zijn.
De petjes worden ook weer ingeleverd voor de volgende hulpjes.
Soms blijft er weleens een petje in een broek- of jaszak zitten. Wilt u het dan weer meegeven naar school?

 

 

 

Facebook
Facebook

 

 

Website
Website

 

 

 

Agenda
19 maart
start project “Water’

23 en 26 maart
LEV project groep 8 op de Henri Dunantschool.

26 maart
Ouderavond voor ouders groep 8 over dit project.

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Ilse (IB):

Juf Ilse heeft op dinsdag haar IB-dag.

 

 

 

Jarig

Vandaag is het groot feest voor Daan.

Maandag 19 februari is Bram jarig.

Iedereen van harte gefeliciteerd. We wensen jullie een heel fijne dag toe.

 

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

 

 

 

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik

hier voor het nieuws van de middenbouw.Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

 

 

 

Het volgende Gegons verschijnt op…

donderdag 1 maart

 

 

 

 

Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.biekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*