OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a

4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

1 maart 2017

 

 

 

Nieuws vanuit het team
Afgelopen week heeft juf Ilse leuk nieuws gebracht op school. Ze is zwanger van haar tweede kindje. Als alles goed gaat wordt de baby begin oktober verwacht. We wensen juf Ilse een fijne zwangerschap toe.

Opbrengst Schaatsen voor Water
De projectweek “Water” hebben we afgesloten op de schaatsbaan van Breda om te schaatsen voor water. Alle leerlingen hadden sponsoren gezocht, zodat ze een leuk bedrag bij elkaar konden schaatsen. Wat heeft iedereen goed zijn best gedaan en wat was het gezellig. Alles bij elkaar heeft onze school het bedrag van €1.255,10 bij elkaar geschaatst. Knappe prestatie! Wat zullen ze daar blij mee zijn.

OC-/MRlid gezocht
In een vorig gegons hebben we u al laten weten dat we zowel bij de oudercommissie als bij de medezeggenschapsraad versterking zoeken. Voor de oudercommissie geldt deze versterking per direct. Voor de medezeggenschapsraad zijn we voor het nieuwe schooljaar op zoek naar een nieuw lid. Diegene zou wel de laatste tijd vast mee kunnen draaien, zodat er een overgang plaats kan vinden. Mocht u vragen hebben over de oudercommissie of willen aanmelden kunt u contact opnemen met Ninetta Sheikkariem: n.sheikkariem@gmail.com. Hebt u vragen over de medezeggenschapsraad kunt u terecht bij Heidi Komejan, Angenita Rosenbrand, Juf Jonna of Juf Ilse. Aanmelden kan via: ilse_brekelmans87@hotmail.com.
Wij hopen dat er ouders zijn die de OC en MR willen versterken, zodat ze optimaal kunnen functioneren.

Landelijke boomfeestdag
Op woensdag 14 maart werd de landelijke boomfeestdag gehouden. Voor De gemeente Aalburg de laatste keer voor de herindeling.
Alle leerlingen mochten een gedicht van 4 regels schrijven. Hieruit werden twee gedichten gekozen, die van Kyana (groep 4)en Ruben (groep 8).
Deze 2 leerlingen werden met nog twee leerlingen op het gemeentehuis verwacht. Daar werd bekendgemaakt wiens gedicht uitverkoren was. Het gedicht van Ruben was uitgekozen en nu pronkt het op een bord bij de geplante boom.
Met de hele school plantten we, later in de ochtend, samen met de wethouders Bouman en Schreuders een mooie Krentenboom.
Iedereen ontving als aandenken een liniaal en een lekkere appel
.

Week van de lentekriebels

Sinds 2012 zijn basisscholen verplicht aandacht te besteden aan seksualiteit en seksuele diversiteit.
De week van de lentekriebels is een projectweek die jaarlijks landelijk wordt georganiseerd rond het begin van de lente. In deze week wordt dagelijks van groep 1 t/m 8 een les relationele en seksuele vorming gegeven. De week van de lentekriebels vindt dit jaar plaats in de week van 19 tot en met 23 maart. Ook wij zullen als school meedoen met deze week.

Door al van jongs af aan open te praten over relaties en seksualiteit worden kinderen zich bewust van hun eigen wensen en grenzen, zijn ze goed geïnformeerd en zullen later gezondere keuzes maken in relaties en seksualiteit.
Met de lessen relationele en seksuele vorming leren kinderen niet alleen over verandering van het lichaam in de puberteit of hoe baby’s gemaakt worden. Het gaat ook over respectvolle omgang met elkaar, een positief zelfbeeld, weerbaarheid, verliefdheid en verschillende relatievormen.

Onze lessen zullen we via het lespakket “Kriebels je in je buik” van de Rutgers stichting vormgeven. Deze methode heeft een opbouw van groep 1 t/m 8. De lessen zullen wij o.a. afstemmen op de interesses van onze leerlingen.
Bent u zich er bewust van dat wij er in de week van 19 tot en met 23 maart op school over praten. Thuis kunt u van uw kind wellicht verhalen of vragen verwachten.
Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dit graag van u.

Bazaar. U Komt toch ook?
Vrijdag 23 maart is het zo ver, dan is de bazaar.We hopen er weer een gezellige avond van te maken met o.a. lekker eten in het restaurant, mooie prijzen bij het rad en gezellige spelletjes voor de kinderen.

Studiemiddag team
Dinsdag 27 maart heeft het team en studiemiddag. Alle leerlingen mogen vanaf 12.00 uur genieten van een lekkere vrije middag.

 

 

 

 

Kanjerlessen op den Biekûrf

Kanjerlessen in de bovenbouw.
Complimenten: wie wordt daar nu niet vrolijk van?! Zeker als je hem niet zag aankomen!
In de bovenbouw speelden we het complimentenspel.
Ieder gaf om de beurt een complimentenkaartje aan de ander. Zoals; je bent geduldig, ik vind het leuk om met je te spelen, je kunt goed leren, je bent sportief, je houdt rekening met anderen, ik moet vaak lachen om jouw grapjes, etc.

Aan het eind, wanneer alle kaartjes verdeeld waren, mocht er gereageerd worden waarom je jouw verkregen kaartjes wel of niet bij je vond passen.
Prachtig, leerzaam en samenwerkend spel met veel leuke en positieve reacties!

 

 

 

Facebook
Facebook

 

 

Website
Website

 

 

 

Agenda
19 t/m 23 maart
week van de lentekriebels

23 maart
Bazaar

27 maart
studiemiddag team. Alle groepen vrij vanaf 12.00 uur

23 en 26 maart
LEV project groep 8 op de Henri Dunantschool Wijk en Aalburg

26 maart
Ouderavond voor ouders groep 8 over dit project op de Henri Dunantschool.

29 maart
Paasfeest

30 maart t/m 2 april
Paasvakantie

Aanwezigheid
Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Ilse (IB):

Juf Ilse heeft op dinsdag haar IB-dag.

 

 

 

Jarig

.

Donderdag 22 maart is Esmee jarig.

Vrijdag 23 maart groot feest voor Sem.

Iedereen van harte gefeliciteerd. We wensen jullie een heel fijne dag toe.

 

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

 

 

 

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik

hier voor het nieuws van de middenbouw.Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

 

 

 

Het volgende Gegons verschijnt op…

donderdag 29 maart

 

 

 

 

Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.biekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*