OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a

4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

29 maart 2018

 

 

 

Nieuws vanuit het team
Het team wenst iedereen fijne Paasdagen.Even lekker genieten van een lang weekend.

Straatvoetbal


Wil je je inschrijven met een team dan kun je op school een inschrijfformulier halen.

OC-/MRlid gezocht
In een vorig gegons hebben we u al laten weten dat we zowel bij de oudercommissie als bij de medezeggenschapsraad versterking zoeken. Voor de oudercommissie geldt deze versterking per direct. Voor de medezeggenschapsraad zijn we voor het nieuwe schooljaar op zoek naar een nieuw lid. Diegene zou wel de laatste tijd vast mee kunnen draaien, zodat er een overgang plaats kan vinden. Mocht u vragen hebben over de oudercommissie of willen aanmelden kunt u contact opnemen met Ninetta Sheikkariem: n.sheikkariem@gmail.com. Hebt u vragen over de medezeggenschapsraad kunt u terecht bij Heidi Komejan, Angenita Rosenbrand, Juf Jonna of Juf Ilse. Aanmelden kan via: ilse_brekelmans87@hotmail.com.
Wij hopen dat er ouders zijn die de OC en MR willen versterken, zodat ze optimaal kunnen functioneren.

Staking
Vrijdag 13 april wordt er op de scholen in Brabant gestaakt. Alle scholen van Soolva zullen op die dag gesloten zijn.
Noteert u het vast in uw agenda?


Bazaar.

Wat was het een gezellige zoemende drukte in de Biekûrf afgelopen vrijdag!
De jaarlijkse Bazaar die in het teken stond van Zee en Strand(wat door de kinderraad bedacht is). De warmte die iedereen meebracht, lekker eten, mooie prijzen(heerlijke taart) enthousiaste kinderen, ouders, opa’s en oma’s , en al die dorpsgenoten. Wat hebben we genoten!
We hadden dit jaar zelfs een dubbel restaurant wegens de topdrukte van vorig jaar. De koks en bediening hebben weer super hun best gedaan om een ieder te voorzien van een hapje en drankje. De oud-leerlingen hebben de spelletjes weer tot een succes gemaakt, en hebben alle kinderen een mooie heliumballon kunnen meegeven als beloning van een volle spelkaart. En wat zijn ze er blij mee!
Er zijn heel veel mooie prijzen de school uitgedragen: Het gratis lot wat op de flyer zat, waarmee je een extra grote slagroomtaart kon winnen is gewonnen door: Familie van Jorey en Riley Schellekens
De verkleedwedstrijd is gewonnen door: Jorey Schellekens, die er toch wel heel zomers uitzag met zijn korte broek slippers, en zwembandjes om. Hij kreeg een vrijkaartje van Duinoord.
De grote verloting is gewonnen door: 1 ste prijs € 150,- Rabobank door Marius Vos, B.Broek ,2de prijs Diner bon van de Koppelpaarden door Heidi Komejan B.Broek, 3de prijs Bloemenbon van Wim Vos door v.d Bogerd uit Waalwijk
Wat super mooi dat we door al die sponsors die onze school een warm hart toedragen dit jaar de Bazaar opnieuw tot een groot succes hebben kunnen maken. De Bazaar heeft dit jaar het waanzinnige bedrag van € 3410,25 opgebracht! Exclusief het restaurant.(wordt vervolgd)
Hiermee kunnen we weer hele leuke- en educatieve activiteiten voor de kinderen bekostigen en zo onze school maken tot die bijzondere plek waar uw kind aan deelneemt.
ENORM BEDANKT IEDEREEN!!
Het Team en OC

Rabobank Clubkas Campagne
.Bent u lid van de Rabobank en draagt u obs den Biekûrf een warm hart toe? Stem dan nu met de Rabobank Clubkas Campagne op onze school!
Via de volgende link;
https://www.mijnbankenik.nl/altena/clubkascampagne
kunt u met uw persoonlijke inlogcode (deze is via de email aan u verstuurd) 5 stemmen uitbrengen. Maximaal 2 stemmen per club.
Elke stem is geld waard! U kunt stemmen van 22 maart t/m 8 april 2018
Stemt u op ons? Mede door uw stem kunnen wij allerlei extra educatieve activiteiten organiseren!
Alvast hartelijk dank voor uw stem namens alle kinderen, teamleden en oudercommissie van OBS Den Biekûrf Babyloniënbroek.

Paasfeest op school.
Vandaag vierden we met de hele school paasfeest.
eerst vonden in de klas de voorrondes plaats van Eitje Tik.
Daarna werd er druk geknutseld tijdens de paasateliers.De mooiste hazen, eieren en paasmandjes werden gemaakt.
Toen kwam nog wel het spannendste van de dag, de finale van Eitje Tik.De fanatieke finalisten zorgden wel voor spanning. Tenslotte bleven drie leerlingen over: Marijn, Toon en Thijs. Ze wonnen alledrie een prijs.
Deze dag bleef iedereen op school om te genieten van een heerlijke paaslunch en werd de dag afgesloten met een gymles die natuurlijk in het teken stond van Pasen.

 

 

 

 

Kanjerlessen op den Biekûrf

Kanjerlessen in de onderbouw.
Samen werken is een belangrijk iets in onze kleutergroep. Overleggen, plannen maken, samen uitvoeren,elkaar helpen, noem maar op. Ook bij de Kanjertraining is het een niet te missen item.
Woensdag hadden we een les over de getallenlijn tot en met 20, daarbij kwam o.a. tellen, de getallen benoemen, maar ook de getallenlijn in de goede volgorde leggen aan bod.
Alle leerlingen kregen een kaartje met daarop een aantal eieren en het desbetreffende cijfer. Alle cijfers zaten door elkaar heen.
Ze kregen de opdracht om met z’n allen een getallenlijn te maken die helemaal klopte. Dat werd dus heel goed bekijken wat iedereen in zijn of haar hand had, overleggen, uitvoeren, medeleerlingen helpen enz.
Het was eerst een heel gekrioel, iedereen op en onder elkaar, maar al snel kwam er structuur in de kinderkluwen en na een paar minuten lag daar ta da… de hele getallenlijn met als gevolg trotse, glunderende leerlingen. (net als hun juf trouwens)

 

 

 

Facebook
Facebook

 

 

Website
Website

 

 

 

Agenda

30 maart t/m 2 april
Paasvakantie

12 april
Schriftelijk verkeersexamen groep 7

Aanwezigheid
Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Ilse (IB):

Juf Ilse heeft op dinsdag haar IB-dag.

 

 

 

Jarig

zaterdag 14 april is juf Aagje jarig.

zaterdag 28 april groot feest voor Marijn.

Iedereen van harte gefeliciteerd. We wensen jullie een heel fijne dag toe.

 

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

 

 

 

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik

hier voor het nieuws van de middenbouw.Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

 

 

 

Het volgende Gegons verschijnt op…

donderdag 12 april

 

 

 

 

Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.biekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*