OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

7 september 2016

Nieuws uit het team

Start nieuwe schooljaar
Afgelopen maandag 5 september is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Hopelijk heeft iedereen van een mooie zomervakantie kunnen genieten. Ons schooljaar is begonnen met een sportieve work-out J E.e.a. is op de Facebookpagina van de school terug te zien. De school is weer opgeruimd, de klassen zijn weer gezellig ingericht en in de zomervakantie zijn de laatste raamkozijnen gerepareerd.
Kortom; we zijn er klaar voor en hebben zin in het nieuwe schooljaar!


Verslag leerlingenraad schooljaar 2015-2016
Om nog even terug te blikken…
In het schooljaar 2015-2016 heeft de leerlingenraad de volgende zaken besproken:

  • Aanschaf van buiten speelmaterialen – Er is een wensenlijst aan juf Corinne doorgegeven
  • Klimtoestellen verven – Hier is Lene mee begonnen, Arjens schildert het schommeltoestel in de zomervakantie.
  • Een leeshoek maken in het lokaal van de bovenbouw- Dit is met juf Jonna en juf Ilse besproken
  • Bestemming van de schoolreis – De leerlingenraad heeft wensen van leerlingen doorgegeven.
  • Hoe gaan we om met het voetballen op het plein – Er zijn o.a. afspraken gemaakt hoe we omgaan met de bal en welke bal we gebruiken
  • Wat heeft een eventuele vestiging van het Marianne Vos museum voor consequenties voor school- De leerlingenraad maakt zich zorgen waar we alle materialen uit de kelder moeten opbergen. Ze spreken de voorkeur uit voor een nieuwe schuur op het plein.
  • Kanjertraining – De leerlingenraad geeft aan dat de leerlingen enthousiast zijn over de Kanjertraining.

Nieuwe leerling
Afgelopen maandag is Kyana gestart bij ons op school in groep 4. Wij wensen haar veel plezier op den Biekûrf!

Informatieavond
Op dinsdagavond 20 september vindt de jaarlijkse ouder informatieavond plaats. De avond begint om 19:30 uur. Op deze avond zal o.a. de MR, OC en overblijf (TSO) het woord nemen. Na dit algemene deel wordt er informatie in de klassen gegeven.

Luizencontrole
Afgelopen maandag hebben de “luizenmoeders” weer naarstig gespeurd of er op de hoofden van de kinderen soms ongenode “vakantiegangers” zaten. Gelukkig was dit niet het geval, alles zag er goed uit.

Nieuw thema
De komende weken gaan we in groep 1 en 2 beginnen met het thema “Dieren”. Een échte papegaai heet het verhaal dat we als introductie gebruiken voor dit nieuwe thema. Er komen een heleboel dieren in voor en deze keer geen dieren die je rondom het huis vindt. Hoe het allemaal verder gaat hoort u vast van uw kind of kom anders een keer binnenlopen dan kunt u het met eigen ogen zien.


Agenda in de bovenbouw
In de bovenbouw wordt het plannen steeds belangrijker. Wanneer moet het werk af en ingeleverd zijn? Wanneer heb ik een toets en moet ik gaan leren? Ook iets wat ver vooruit gepland is, zoals spreekbeurt of werkstuk, moet onthouden worden en komt in de agenda. Dit allemaal ter voorbereiding op de middelbare school. In groep 7 en 8 is daarom een agenda verplicht. Groep 6 mag uiteraard ook gebruik maken van een agenda. We hebben al een aantal agenda’s gezien, maar nog niet iedereen uit 7 en 8 heeft er eentje. Geeft u uw kind er eentje mee?


Onderhoud website
Op dit moment wordt de website in een nieuw jasje gestoken. Tot die tijd wordt er gebruik gemaakt van een tijdelijke versie. Wij houden u op de hoogte wanneer de allernieuwst versie online komt!


Kandidaten voor MR
Ouders die interesse hebben in de functie van MR lid kunnen zich nog tot 13 september aanmelden bij Heidi Komejan tel. 0612657284 of via de mailkomejan1@kpnplanet.nl.
We zoeken één lid voor de oudergeleding.
De MR start haar vergaderingen weer op dinsdag 13 september a.s. De vergaderingen zijn overigens openbaar.

Triple P cursus voor ouders
Na de zomervakantie wordt er vanuit Juvans een triple p cursus voor ouders aangeboden.

Op 19 september a.s. start er weer een oudercursus. De cursus wordt door Tiple P als volgt omschreven: positief ouderschap is een benadering van het opvoeden van kinderen dat zich richt op het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen en op het hanteren van gedrag van kinderen op een constructieve manier. Het is gebaseerd op het gebruik van goede communicatie en positieve aandacht om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling.

De bijeenkomsten zijn op de volgende data:
Maandagavond 19 september 2016, maandagavond 26 september, maandagavond 3 oktober, maandagavond 10 oktober en maandagavond 17 oktober.
Hierna volgen er 3 weken waarin er door middel van telefonische sessies ondersteuning gegeven wordt.
De laatste bijeenkomst is op maandagavond 14 november.

De tijden zijn van 20:00 uur tot 22:00 uur. Locatie is de “Bubeclu” aan de Nijverheidsstraat 2 in Wijk en Aalburg. De cursus wordt gegeven door Maaike van Gulik en Hanneke Schilt.

Voor verdere informatie en aanmelding kunt u bellen met telefoonnummer 073-6444244 of mailen aanhannekeschilt@juvans.nl

KIES praat-spel groep voor kinderen
Vanuit Juvans gaat na de zomervakantie de KIES praat-spel groep weer van start. Deze praat-spelgroep is voor kinderen wiens ouders kortere of langere tijd geleden zijn gescheiden.
Kinderen helpen elkaar om de scheiding een plek te geven in hun leven door erover te praten, te schrijven, te tekenen en door diverse spelvormen. De KIES praat-spel groep start op maandag 3 oktober 2016. Locatie: school de Bolster in Drunen. Tijd: van 16.00 – 17.00 uur.
In september en december is er een ouderbijeenkomst. Dus voorafgaand en na afsluiting van de KIES praat-spelgroep.
Het is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.
Ook vinden in september de kennismakingsgesprekken met de kinderen plaats. Aanmelden kan vanaf nu tot en met de 1e week van september.
Beide ouders moeten een toestemmingsformulier invullen en ondertekenen.
Verdere informatie ontvangen de ouders kort voor aanvang van de KIES praat-spelgroep. Voor meer informatie en aanmelding kunt u bellen met telefoonnummer 073-6444244 of mailen aanhannekeschilt@juvans.nl

 

Kanjerlessen op den Biekûrf

We informeren u in deze rubriek over de kanjerlessen, geven u voorbeelden uit de onder- en bovenbouw en daarbij laten we ook kinderen aan het woord.

 

Kanjerlessen in groep 1 en 2

De zomervakantie zit er weer op en we zijn dan ook met frisse moed begonnen. Tijdens de komende kanjerlessen gaan we met de kleuters op herhaling aan de hand van de verschillende petten.
Elke pet heeft een eigen “persoon”.
Zo staat de zwarte pet, die van de pestvogel, voor brutaal, onaardig, de baas willen zijn, geen rekening houden met een ander en zichzelf geweldig vinden.
De rode pet is van de apen. Zij doen iedereen na, lachen anderen uit, zijn irritant, nemen niemand serieus en gedragen zich als een vervelende malloot.
De konijnen horen bij de gele pet en dat betekent dat ze afwachtend zijn, niet op de voorgrond treden, zichzelf eigenlijk niets vinden en soms angstig zijn.
De witte pet, die van de tijger, is de Kanjerpet, die is heel sociaal, aardig, behulpzaam, assertief en niet agressief. Iemand waarop je kunt vertrouwen.
Dat is ook het grote voorbeeld voor de kinderen en door middel van allerlei verschillende activiteiten proberen we dat voor de kleuters begrijpelijk te maken.

 

Agenda

20 september informatieavond 19:30 uur

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
Wanneer juf Sanne aanwezig is kunt u vinden op het white board in de IB-kamer.

Jarig

Op woensdag 7 september (vandaag!) is Lené jarig!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

woensdag 21 september
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.denbiekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd