OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

19 oktober 2016

Nieuws uit het team

Kinderboekenweek op den Biekûrf “Voor altijd jong”
Wat hebben we genoten van de eerste projectweek die in het teken stond van de Kinderboekenweek! We hebben veel gelezen, er zijn verschillende uitstapjes gemaakt en we hebben als afsluiting een bezoek gebracht aan verzorgingshuis Altenahove. We hebben deze week weer een hoop geleerd en daarbij ook plezier gehad! Wij bedanken hierbij alle ouders die het mede mogelijk hebben gemaakt om deze projectweek tot een succes te maken!

Verkeersweek
Deze week is het verkeersweek op school. Afgelopen maandag zijn we gestart met Streetwise. Samen met de leerlingen van de Henri Dunant hebben we verschillende activiteiten rondom verkeer gedaan met behulp van de ANWB. Het was een geslaagde ochtend.
Gisteren hebben we op het plein een aantal verkeerssituaties nagebootst met het schoolpleinpakket. Vanochtend is VVN de verlichting van de fietsen komen controleren. Van de 26 gekeurde fietsen bleken er 10 niet in orde. Er waren veel voorlampen, achterlichten en reflectie in de banden dat niet in orde was. Kijk uw fiets met uw kind nog eens na. Het is vooral met de donkere ochtenden van belang dat de kinderen goed te zien zijn. Ook de komende dagen worden er in de klassen nog aandacht aan verkeer besteed.

Fruit- en groentedagen
Op school hanteren we in ieder geval 3 keer per week een groente of fruit dag. Op maandag, woensdag en vrijdag nemen de kinderen dus groente en/of fruit mee naar school in de kleine pauze. Uiteraard bent u vrij de overige dagen (dinsdag en donderdag) ook groente of fruit mee te geven, maar iets anders is dan ook prima. We willen u vragen om erop te letten wanneer de fruit en groentedagen zijn en uw kind het juiste tussendoortje mee te geven.

Kosteloos materiaal gezocht
In de onderbouw zijn we nog steeds op zoek naar kosteloos materiaal. Denk aan lege verpakkingen, kleine doosjes, wc rollen, etc. Spaart u met ons mee?

Herfst
De dagen worden korter, de temperatuur daalt, kortom het is herfst.
Ook zijn de zonnige dagen zo’n beetje voorbij en komen er meer dagen met regen. Dat in combinatie met de oogst die van het land wordt gehaald, geeft modder en viezigheid aan de schoenen van de kinderen.
We willen dan ook vragen om de kinderen weer sloffen mee te geven naar school zodat de schoenen uit kunnen en de kinderen lekker op (schone) sloffen kunnen lopen in de school.

Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Balanz4Kids
Beste ouders, graag maken wij u attent op het volgende:

Balanz4Kids is een programma voor kinderen waarbij kinderfysiotherapeut, diëtist, orthopedagoog, Gymnastiekvereniging Inion en Stichting de Schroef samenwerken.
Uitgangspunten hierbij zijn:
• Zelfstandigheid bevorderen
• Plezier in een gezond en actief leefpatroon
• Kennismaking met sport en spel
• Individuele en groepsbegeleiding bij aanleren gezond (eet)gedrag
• Werken aan zelfvertrouwen
• Begeleiding bij instromen sportclubs
• Opbouwen conditie en vergroten uithoudingsvermogen Leren van elkaar, vergroten sociale vaardigheden en uitbreiden sociale contacten

Wie, Wat, Waar & Wanneer?
Wie

Dit programma is bedoeld voor kinderen met overgewicht in het basis- en voortgezet onderwijs. De ouders spelen daarbij ook een belangrijke rol.

Wat
Het programma wordt gegeven door een kinderfysiotherapeut, diëtist, orthopedagoog, Gymnastiekvereniging Inion en Stichting de Schroef. Alle kinderen worden eerst gescreend door de kinderfysiotherapeut. Het programma is opgebouwd uit 4 fasen verdeeld over 24 weken, waarin gestreefd wordt dat het kind steeds zelfstandiger een gezond en actiever leefpatroon gaat toepassen. Het programma wordt in frequentie afgebouwd. Tevens wordt er een kennismaking aangeboden met sport en spel.

Waar & Wanneer
Het programma vindt plaats buiten schooltijden, In Heusden op dinsdag bij de Kubus en op donderdag bij de Fysiotherapie in Oudheusden. In Veen op woensdag in de gymzaal, Hardenbergh 2a en op vrijdag bij de Fysiotherapie.

Kosten
Een deel van de kosten wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Er is dan wel een verwijzing van de huisarts nodig. De overige kosten voor deelname aan het programma zijn voor eigen rekening.

Aanmelding en informatie
Dit kan via de kinderfysiotherapeut Ellen Vlugt of Riëtte van Beerendonk. Kinderfysiotherapie Heusden-Vlijmen-Veen Steenweg 4 5256 KA Heusden 0416-820256 / 0416-661234 of FysioCompany Station Stationsstraat 26 5151 HB Drunen 0416-375753 Via e-mail: kinderfysiotherapieheusdenveen@gmail.com / r.v.beerendonk@fysiocompany.nl
Hier kun je ook terecht voor nadere informatie.

Kanjerlessen op den Biekûrf

We informeren u in deze rubriek over de kanjerlessen, geven u voorbeelden uit de onder-, midden- en bovenbouw en daarbij laten we ook kinderen aan het woord.

 

Kanjerlessen in de bovenbouw

In de bovenbouw werken we 2 keer per week met de lessen van de Kanjertraining. We werken uit het 3e werkboek en we gaan ook vooral met praktische opdrachten aan de slag. Dit zijn bijvoorbeeld vertrouwens opdrachten, ontspannende opdrachten of samenwerkende opdrachten.

Deze keer een ontspanningsopdracht. Teken bij je maatje een vorm op de rug, de ander probeert te raden wat erop staat. Daarna een massageopdracht in de vorm van het bakken van een pizza (deeg kneden, saus erop smeren, champignons hakken, uitje snijden, etc.) De kinderen waren zichtbaar enthousiast, en gaven elkaar aan als iets te hard of te zacht aanvoelde.


 

Facebook
Facebook
Website
Website

Agenda

24 t/m 30 oktober herfstvakantie

31 oktober hoofdluis controle

1 november maandopening OB

7 november bezoek Kerk in Babyloniënbroek groep 4/5 en 6/7/8

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
Wanneer juf Sanne aanwezig is kunt u vinden op het white board in de IB-kamer.

Jarig

Op maandag 24 oktober is juf Petra jarig.

Op zaterdag 29 oktober viert Yinthe haar verjaardag.

Op zondag 30 oktober is juf Elsbeth jarig.

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

woensdag 9 november
Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.biekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*