OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

1 juni 2016

Nieuws uit het team

Reparatie dak schoolgebouw

In de meivakantie is het dak gerepareerd en na enkele hevige regenbuien de afgelopen week is gebleken dat we geen last meer hebben van lekkages We hebben de emmers opgeruimd ende handdoeken weer gewassen in de kast gelegd! Tijdens de werkzaamheden bleek nog een raamkozijn in de punt van de speelzaal rot te zijn. Dit kozijn komen ze in de eerste week van de zomervakantie vervangen en dan worden ook de plafondplaten die vies zijn geworden door de lekkages vernieuwd.

Starten we na de zomervakantie weer op en top!

Seksuele voorlichting op den Biekûrf

Sinds 2012 hebben wij de wettelijk verplichting om op de basisschool seksuele voorlichting te geven. Tot op heden hebben wij hier incidenteel en bij vragen van kinderen aandacht aan geschonken.

Vanaf juni zullen wij in ieder geval voor de groep 7/8 hier wekelijks lessen aan gaan besteden.Volgend schooljaar zullen deze lessen uitgebreid gaan worden voor de groepen daaronder.

Zwembadkaartjes

Zwembad Aqua Altena stelt elke basisschool in de gemeente Woudrichem en Wijk en Aalburg in de gelegenheid om tegen een flinke korting te komen zwemmen. Onze school is in juni de “school van de maand”.

Deze week krijgt uw kind een zwembadkaartje mee naar huis. Met dit kaartje kunt uw kind in de maand juni op woensdagmiddag van 13:00-15:30 uur komen zwemmen bij zwembad Aqua Altena in Andel en betaalt u slechts €2,00. Kinderen die niet in het bezit zijn van een A-diploma moeten onder begeleiding van een volwassene komen zwemmen.

Glasbak

Vanaf de voorjaarsvakantie staat de glasbak naast onze school. Zowel directie als MR hebben naar de gemeente aangegeven dat dit geen fijne plaats is. Helaas hebben we geen positieve reactie gekregen op ons voorstel om de glasbak te verplaatsen.

Daarom vragen we u om de kinderen aan te geven niet bij de glasbak het hoekje om te fietsen, maar ietsje verder door te fietsen en dan het paadje naar het plein op te gaan. Dit i.v.m. glassplinters die er kunnen liggen en de hogere kans op lekke banden.

De gemeente heeft beloofd vaker te vegen, maar we willen u vragen om overlast( bijvoorbeeld lekke banden) door te geven aan de MR ( Thea en Heidi).

Bezoek brandweer

Afgelopen week hebben we een projectweek gehad van de brandweer. In deze week hebben we veel geleerd. Enkele voorbeelden:
– Hoe ontstaat brand?
– Hoe kan je een brand blussen?
– Wat zijn de taken van de brandweer?
– Hoe ziet het pak eruit?
– Hoe snel moet de brandweer klaar staan?
– Hoe gaat het bij een brandweerkazerne?
In deze week hebben we ook enkele proefjes gedaan. We hebben brandoefeningen gedaan.
Vandaag werd de projectweek afgesloten door een bezoek aan een echte brandweerkazerne.
De kinderen hebben nog wat informatie van de brandweer gehad. Ook mochten ze kijken bij de pakken, de brandweerwagen en in de kazerne. De kinderen mochten zelfs even in de brandweerauto zitten en bekijken hoe een warmtecamera werkt. Het was een leerzaam project.

Verjaardag Juf Corinne

Ja, ja! U heeft het vast niet gemist: Juf Corinne werd 50 jaar!
Dit hebben we dan ook met de hele school gevierd. Juf Corinne mocht later op school komen.
Zo konden wij met de school haar in het begin van Babyloniënbroek opwachten. Juf Corinne werd met een heuse lawaai optocht terug naar school vergezeld. We hadden voor haar een keurige troon gemaakt, waarmee ze naar school werd gebracht. Dat vond Juf Corinne best spannend. Want ze had wel wat hoogtevrees.
Op school hebben we liedjes gezongen, spelletjes gespeeld, heerlijk gegeten en gedronken. Het was een gezellige feestelijke ochtend, waar juf Corinne heel erg van genoten heeft.

Van juf Corinne: 50 WORDEN IS ZO ERG NOG NIET……

Op 24 mei reed ik nietsvermoedend richting school. Niet wetende dat ik even later in het middelpunt van de belangstelling zou staan! Ik dacht nog wel in de auto als er nou maar geen koe op het schoolplein staat die ik moet knuffelen of zo……(ik ben geen grote fan van koeien….)

Maar het was in een woord GEWELDIG! Wat een ochtend met een prachtig lied gezongen door alle leerlingen, een persoonlijk optreden van Pieter, heerlijke hapjes, mooie cadeautjes. Kortom is voelde me en voel me nog steeds een heel rijk mens.

Iedereen dan ook heel hartelijk bedankt voor alles, het was een ochtend om nooit te vergeten!

Bedankt

Graag willen wij iedereen bedanken voor de kaartjes, aandacht en medeleven die we de afgelopen maanden mochten ontvangen van ouders en kinderen.

Het doet ons goed te weten dat er in de afgelopen moeilijke periode zoveel mensen zijn die aan je denken en met ons meeleven.

Na een operatie en 12 weken chemo therapie heeft onze zoon Joris dinsdag een scan gehad, en vrijdag hadden we gelukkig een goede uitslag. Alle uitzaaiingen zijn weg (longen, lever, lymfe in de hals). Er zit nog een kleine tumor in zijn buik. Door de chemo therapie is deze wel flink kleiner geworden. De resttumor zal operatief verwijderd worden. Wanneer dit precies gaat gebeuren weten we nog niet. De tumor is niet meer actief en de chemo die nog in het lichaam zit kan het nog verder verkleinen. Voorlopig blijft hij wel onder strenge controle en werken we aan herstel om weer weerstand en spierkracht op te bouwen.

Familie van Biesen (juf Armanda)

Sportdag

Vrijdag 27 juni stond de Biekûrfse sportdag op het programma. Er stonden 10 spellen klaar. Van kogelstoten tot hink-stap-sprong en van zak (bigbag) lopen tot estafette. De kinderen hebben zich erg goed vermaakt! We begonnen de dag met een goede warming up van Juf Corinne en Juf Jonna en sloten de dag af met een heuse “plank challenge” en een super buikschuifbaan voor wie de uitdaging aandurfde. Het was een erg gezellige, sportieve ochtend!

Weerbaarheidstraining groep 8

De kinderen van groep 8 hebben een tweedaagse weerbaarheidstraining gehad. Middels verschillende oefeningen en opdrachten hebben wij aan 6 thema’s gewerkt. Je eigen standpunt, groepsdruk, je doelen, en je toekomst stonden daarin centraal. Zij willen u daar graag iets over vertellen.

Maandag gingen wij naar de Hendri Dunantschool in Wijk en Aalburg. Iedereen was erg aardig. S’ochtends deden we een spel met een bal. We moesten de bal naar iemand gooien en die vertelde iets over zichzelf. Daarna moesten we de bal zo snel mogelijk naar elkaar gooien in een bepaalde volgorde. De snelste tijd die wij hadden was 23 seconde. Op maandag hadden we 3 verschillende thema’s. Thema 1 was jij, thema 2 was jij en je doel, thema 3 was jij en de ander.

Dinsdag gingen we weer naar de Hendri Dunant. We hadden weer 3 verschillende thema’s. Thema 1 was jij en (risico)gedrag, thema 2 was jij en verkering, thema 3 was jij en je hart. We hebben er heel veel van geleerd.

Schoolfoto’s

De schoolfoto’s zijn super geworden en liggen klaar in het middenlokaal.

Na betaling, graag contant, kunnen ze mee naar huis genomen worden.
De kosten zijn; 1 leerling 2,75
2 leerlingen 6,75
3 leerlingen 9,50
1 leerling met broertje of zusje 4,–
Betaling en ophalen foto’s kan bij Corinne gedaan worden.

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Voor schooljaar 2016-2017 ziet de groepsverdeling er als volgt uit:

Groep 1/2/4/5 16 leerlingen

Groep 6/7/8 15 leerlingen

Voor groep 1/2/4/5 ziet de week er als volgt uit:

  Ochtend Middag Extra op de middag
Maandag 1-2 Anneke

4-5 Corinne

1-2-4-5 Anneke Ondersteuning Corinne

Godsdienst Aagje

Dinsdag 1-2 Anneke

4-5 Corinne

1-2-4-5 Anneke Ondersteuning Corinne

Engelse les door Mhairi

Muziekles door Lian

Woensdag 1-2 Anneke of Corinne

4-5 Armanda of Corinne

   
Donderdag 1-2 Corinne

4-5 Armanda

1-2-4-5 Armanda Corinne gaat mee naar gym + leerkracht van onderbouw of bovenbouw
Vrijdag 1-2 Corinne

4-5 Armanda

1-2-4-5 Armanda

Tot 14.00 uur

Na 14.00 uur sluit groep 5 aan bij groep 6/7/8

Corinne is ambulant voor o.a. afspraken

Voor groep 1-2 is juf Anneke eindverantwoordelijk

Voor groep 4-5 is juf Armanda eindverantwoordelijk

Voor groep 6/7/8 ziet de week er als volgt uit:

  Ochtend Middag Extra op de middag
Maandag Ilse Ilse Ondersteuning Corinne

Godsdienst Aagje

Dinsdag Ilse Ilse Ondersteuning Corinne

Engelse les door Mhairi

Muziekles door Lian

Woensdag Ilse of Jonna    
Donderdag Jonna Jonna Corinne gaat mee naar gym+ leerkracht van onderbouw of bovenbouw
Vrijdag Jonna Jonna Vanaf 14.00 uur sluit groep 5 aan.

Corinne is ambulant voor o.a. afspraken

Juf Corinne is op vrijdagmiddag ambulant en als tweede persoon aanwezig in school.Juf Sanne is ook volgend schooljaar twee dagdelen aanwezig.
Juf Petra is op dinsdagmiddag en donderdagochtend aanwezig.

Bibliotheek in Babyloniënbroek! We gaan van start!

Onlangs hebben we u geïnformeerd over het initiatief om binnenkort via de website van De Bibliotheek CultuurPuntAltena (www.cultuuraltena.nl) boeken te kunnen reserveren, die u in de school in Babyloniënbroek kunt afhalen en weer terugbrengen.

01 JUNI IS HET ZOVER!

Dit zal de eerste avond zijn dat den Biekûrf opengesteld gaat worden om boeken op te halen en in te leveren.

Geopend: iedere woensdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur.

De maand augustus (m.u.v. 31 augustus) zijn wij gesloten. We nodigen u van harte uit om vanaf 01 juni op woensdagavond bij ons binnen te lopen.

U kunt vooraf rustig thuis achter de laptop op de website van de bibliotheek snuffelen in het aanbod, maar er zijn tijdens de uitleenavond ook vrijwilligers in de school aanwezig die u kunnen helpen met het zoeken en reserveren van boeken, cd’s, tijdschriften en dvd’s. Bent u nog geen lid van de Bibliotheek CultuurPuntAltena? Dan kunnen de vrijwilligers u ook helpen om lid te worden. Jeugdabonnementen tot en met 17 jaar zijn gratis!

Voor vragen kunt u terecht bij één van onze vrijwilligers.

Per mail bibliotheekinbroek@gmail.com of telefonisch 0416-353101 of 06-57354313.

Team bibliotheek Babyloniënbroek

Locatie: Obs den Biekûrf, Broeksestraat 4a te Babyloniënbroek.

Politie komt met Mobile Media Lab naar Werkendam

Op woensdag 8 juni 2016 staat het innovatieve Mobile Media Lab van de politie in Werkendam. Met deze testtruck, een vrachtwagen ingericht als mobiele onderzoeksruimte, rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de ervaringen van burgers met de digitale dienstverlening van de politie.

Luisteren
De politie rijdt met de testtruck door Nederland om onderzoek te doen naar de mening van burgers over de digitale dienstverlening van de politie: wat vindt u van het gebruik van social media door de politie, de kwaliteit van de internetaangifte, de informatie in de politie app etc? De burgerpanels in de truck leveren input op voor het verbeteren de (digitale) dienstverlening van de politie. Onderzoeken richten zich voornamelijk op de bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van verschillende digitale kanalen.

In gesprek over de politie op Facebook, Twitter en de pilot met Whatsapp
In Werkendam willen de wijkagenten met buurtbewoners in gesprek over nut en noodzaak van het gebruik van bijvoorbeeld Facebook en Twitter door de politie. Ook is de politie benieuwd wat uw ervaringen zijn met Whatsapp. De politie in uw woonomgeving houdt sinds vrijdag 18 maart 2016 een pilot. Sinds die dag kunt u via Whatsapp een melding doen (eventueel voorzien van een foto) van bijvoorbeeld overlast of een aanrijding materieel. Ook kunt u via Whatsapp doorgeven dat u zich zorgen maakt over bijvoorbeeld een bejaarde buurman. Bovendien kunt u via Whatsapp aangeven dat u een afspraak wilt maken om aangifte te doen. 112 spoedmeldingen kunnen niet via Whatsapp gemeld worden. De pilot loopt nog tot 30 juni 2016 en wordt daarna geëvalueerd.

Alle inwoners van de gemeente Werkendam en uiteraard ook van de omliggende gemeenten zijn welkom om mee te werken aan het onderzoek. U bent van 14.00 uur tot 20.00 uur van harte welkom in het Mobile Media Lab. U vindt het lab op het plein voor de bibliotheek aan de Gedempte Haven in Werkendam.

Kanjerlessen op den Biekûrf

Nieuwe rubriek vanaf februari 2016 in het Gegons; hoe werkt den Biekûrf met de methode van de Kanjertraining?
We informeren u in deze rubriek over de kanjerlessen, geven u voorbeelden uit de onder- en bovenbouw en daarbij laten we ook kinderen aan het woord.


 

Kanjerlessen in groep 3 en 4

Het verhaal van Max en de Pestvogel hebben we inmiddels helemaal uit gelezen en hebben er met z’n allen veel over gesproken.

Want wanneer ben je nou een Pestvogel, is dat als je zegt dat je iets niet fijn vindt of is dat de manier waarop je iets zegt? Of als je elke keer hetzelfde “grapje” maakt. Is dat wel een grapje of is dat voor de ander juist geen grapje?

Wanneer ben je een bang Konijn, als je iets niet durft? Bijvoorbeeld hoog in het wandrek klimmen met gym. Of is het als je bang bent voor het gedrag van andere kinderen?

Kortom we raken er maar niet over uitgepraat en dat maakt Kanjertraining juist zo leuk. We zijn op een hele andere manier met elkaar in gesprek en iedereen mag zijn of haar zegje doen.

Maar ook spelletjes doen hoort bij Kanjertraining en dat vindt iedereen ook superleuk om te doen!

Agenda

9 juni studiemiddag, kinderen ’s middags vrij

6-17 juni afname Cito toetsen

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
Wanneer juf Sanne aanwezig is kunt u vinden op het white board in de IB-kamer.

Jarig

Op vrijdag 3 juni is Femke jarig!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.

Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

woensdag 15 juni
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.denbiekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*