OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

11 mei 2016

Nieuws uit het team

Juffendag

Vandaag was het juffendag. En wat was het een feest! Eerst werden de juffen overladen met mooie cadeautjes. Daarvoor willen wij alle ouders hartelijk bedanken! Juf Lian heeft met alle kinderen hele leuke liedjes gezongen. Daarna was het tijd voor de workshops. Er werd afgewisseld met dans en het maken van een fotolijstje of een zandtekening. Ook mochten de kinderen kiezen voor schmink of een glittertattoo. Er werd ook nog heerlijk gesmikkeld van een lekker waterijsje en een zelf versierde pannenkoek. Aan het einde van de ochtend kwamen de papa´s, mama´s, opa’s en oma´s kijken naar het dans optreden. We hebben genoten van deze superdag!

Kamp Vught

Op vrijdagochtend 22 april is groep 7/8 naar het Nationaal Monument Kamp Vught geweest. We hebben daar een hele indrukwekkende ochtend gehad. Een gids van Kamp Vught leidde ons rond en vertelde ons over het leven in het kamp. We hebben bijvoorbeeld geleerd dat de mensen ontbeten met alleen koffie (tenminste als die drab koffie genoemd mag worden…), de lunch bestond uit soep (gekookt water met wat aardappels en restafval), en het avondeten was brood met heel af en toe een beetje beleg. We mochten een kijkje nemen in de barak waar de mensen in leefden in Kamp Vught. De slaapzaal, met 240! bedden, was een kleine ruimte waar veel mensen in verbleven. We hebben een hele leerzame ochtend gehad.

IK-tafel

Binnenkort starten we in groep 1 met de ik-tafel. Het is de bedoeling dat de kinderen allerlei spulletjes meebrengen van thuis en hierover iets vertellen.

Over hoe, wat en wanneer volgt nog een brief.

Flip de beer

Ook Flip komt weer in zicht. Hij wil graag een weekendje logeren bij de kinderen van groep 1.

Hierover volgt ook nog nadere informatie.

Verzoek – herhaling –

Wilt u op woensdag een extra tas (eventueel voorzien van naam) aan uw kind meegeven zodat daar de boeken van de bieb in gedaan kunnen worden! Het is voor uw kind prettig als de gekozen boeken gelijk in een tas gedaan kunnen worden die herkenbaar is. Aangezien er geen plastic tassen meer door de winkeliers worden gegeven zijn wij ook inmiddels door onze voorraad plastic tassen heen. Alvast bedankt!

 

Studiedag

Nogmaals de mededeling dat de studiedag van 2 juni is verplaatst naar 9 juni.

Vriendinnendag vv GDC

Na de succesvolle lady’s day in 2014 organiseert vv GDC zaterdag 21 mei weer een lady’s dag/vriendinnendag voor alle meiden vanaf 6 jaar. Wil je graag kennismaken met de voetbalsport dan ben je deze dag van harte welkom op het sportpark in Eethen. GDC heeft in alle leeftijdscategorieën teams die in competitie verband spelen.

De dag start om 9.30 uur en eindigt om 16.00 uur. ’s Morgens hebben we een voetbalclinic verzorgt door De Jong Academy en ’s middags een leuke activiteit in de kantine.

Opgeven kan via ledenadministratie@vvgdc.nl De kosten voor deze dag zijn €2,50.

Kasteel Dussen


Bibliotheek in Babyloniënbroek!!

Binnenkort kunt u via de website van De Bibliotheek CultuurPuntAltena (www.cultuuraltena.nl) boeken reserveren die u in de school in Babyloniënbroek kunt afhalen en weer terugbrengen. Dankzij een team van enthousiaste vrijwilligers én de medewerking van basisschool den Biekûrf kan de bibliotheek binnenkort van start gaan met een proef om in uw kern een servicepunt op te zetten.

Het servicepunt zal één avond in de week open zijn om boeken op te halen én te bestellen. U kunt rustig thuis achter de laptop op de website van de bibliotheek snuffelen in het aanbod, maar er zijn tijdens de uitleenavond ook vrijwilligers in de school aanwezig die u kunnen helpen met het zoeken en reserveren van boeken, cd’s, tijdschriften en dvd’s. Bent u nog geen lid van de Bibliotheek CultuurPuntAltena? Dan kunnen de vrijwilligers u ook helpen om lid te worden. Jeugdabonnementen tot en met 17 jaar zijn gratis!

We zijn volop met de voorbereiding bezig en hopen u snel te kunnen berichten dat we van start gaan. Er hebben zich al enthousiaste vrijwilligers gemeld, maar we zoeken nog meer mensen die zich willen inzetten. Bent u minimaal één keer per vier weken een avond beschikbaar en heeft u zin om ons team te versterken? Meld u dan nu aan! U werkt altijd samen met iemand die al bekend is met het uitleensysteem van de bibliotheek. Alle vrijwilligers krijgen een gratis lidmaatschap van de bibliotheek aangeboden!

Voor vragen kunt u terecht bij één van onze vrijwilligers.

Per mail bibliotheekinbroek@gmail.com of telefonisch 0416-353101 of 06-57354313.

Houdt u de berichtgeving in de gaten! We komen snel weer bij u met meer informatie.

Team bibliotheek Babyloniënbroek

Nieuws uit de OC

Na de gezellige bazaar, met een succesvol restaurant, zijn alle administratieve zaken afgerond en kunnen wij u melden dat de opbrengst van de bazaar 3376,60 euro bedraagt. Een prachtig bedrag!

I.v.m de uitgestelde bazaar en het niet kunnen inleveren van de tegoedbon van Hollywoud in de meivakantie, was er voor de winnaars van deze bioscoopbon, bijna geen gelegenheid om er gebruik van te maken. We mogen daarom de kaartjes terug sturen en ontvangen dan nieuwe kaartjes die langer geldig zijn. Mocht u/ jij in het bezit zijn van een tegoedbon voor Hollywoud, die dan graag deze week inleveren bij 1 van de OC leden, dan kunnen we ze gezamenlijk terug sturen en ontvang je t.z.t een nieuwe bioscoopbon.

Tijdens de bazaar lag er een intekenlijst voor foto’s bijbestellen. Omdat de vorige zoek was geraakt. Als u nog een cd (of cd’s) wilt bestellen kan dat door een mailtje, voor 20 mei, naar Pim de Graaff te sturen. pimdegraaff@live.nl  

Er zijn 6 cd’s, cd1: 2006/2008,cd2: 2008/2009,cd3 : 2009/2010, cd4: 2010/2011, cd5 :2011/2012, cd6: 2012/2014. Graag vermelden welke cd (Of cd’s) u wilt bestellen.

Kanjerlessen op den Biekûrf

Nieuwe rubriek vanaf februari 2016 in het Gegons; hoe werkt den Biekûrf met de methode van de Kanjertraining?
We informeren u in deze rubriek over de kanjerlessen, geven u voorbeelden uit de onder- en bovenbouw en daarbij laten we ook kinderen aan het woord.


 

Kanjerlessen in de onderbouw

In groep 1 gebruiken we voor de kanjertraining het kleine kanjerboek, waarin Max allerlei avonturen beleeft.. Hieruit lezen we voor, bespreken we allerlei situaties , spelen het na enz.

Vaak is het ook erg handig als de kids van groep 3 en 4 erbij zijn, dan kunnen we wat “moeilijkere” opdrachten aan bod laten komen, zoals b.v. voor de meivakantie.

In tweetallen kregen de kinderen de opdracht een ballon hoog te houden zonder daarbij je handen te gebruiken, dus probeer hem tussen je hoofden te klemmen of tussen je buiken enz.

Daarbij kwam wel een stukje overleg kijken en zeker niet te vergeten een stukje vertrouwen, want het ene kind liep achteruit en vertrouwde erop dat de ander hem of haar niet overal tegenaan liet botsen. Het was ook de bedoeling dat je niet zomaar wegliep. Je moest dus je gemaakte afspraak wel goed nakomen.

Agenda

16 mei vrij ivm Pinksteren

17-20 mei projectweek

18 mei schoolfoto

23 mei groep 5 t/m 8 inleveren werkstuk

27 mei sportdag

30-31 mei L.E.V dagen groep 8

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
Wanneer juf Sanne aanwezig is kunt u vinden op het white board in de IB-kamer.

Jarig

Op dinsdag 24 mei is juf Corinne jarig!

Maandag 30 mei viert Eline haar verjaardag!

En op dinsdag 31 mei is Tim jarig!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.

Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

woensdag 1 juni
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.denbiekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd