OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

13 april 2016

Nieuws uit het team

Kamp Vught

Groep 7/8 gaat vrijdag 22 april een bezoek brengen aan kamp Vught. Voorafgaand worden er lessen geven in de klas om de kinderen voor te bereiden op dit bezoek.
Onze rondleiding start om 9:00 uur in Vught, dus willen wij om 8:15 uur vertrekken.

Museumbezoek

Afgelopen maandag mochten we met groep 4 t/m 8 naar het museum voor de tentoonstelling van Jeroen Bosch. Van te voren hadden we in de klas al een aantal lessen gedaan om dit bezoek voor te bereiden. De kinderen leerde wie Jeroen Bosch was en wat voor schilderijen hij maakte. Hij schilderde vanuit zijn eigen fantasie. Veel schilderijen hadden te maken met het geloof. Hij schilderde niet zoals het was, maar zoals hij dacht dat t was of eruit zou hebben gezien, denk aan de hemel en de hel. Het was een indrukwekkende tentoonstelling. Wij werden goed begeleid en bij verschillende werken konden we kijken wat er te zien was. Er werd dan besproken met de kinderen wat ze zagen en wat Jeroen Bosch daar mee bedoelde. Bij terugkomst in de klas hebben we het bezoek nabesproken en hebben de kinderen nog een verwerkingsopdracht gemaakt. De meeste kinderen gaven aan de schilderijen raar te vinden. De kinderen hebben met dit bezoek geleerd om goed naar schilderijen te kijken, dat kunst niet de waarheid hoeft te zijn en ze hebben geleerd een mening over kunst te vormen.

Verkeersexamen groep 7

Woensdag 13 april stond voor groep 7 het praktische verkeersexamen op de planning. Wat was het spannend! We zijn met groep 7 én 6 naar Eethen gefietst waar iedereen een nummer van volgorde kreeg. De kinderen moesten de speciale verkeersborden volgen. Dat was niet altijd gemakkelijk! Wat doe je nu als er een voor “snelweg” voor je neus staat?! Alle kinderen zijn, soms na een lastig parcours, over de eindstreep gekomen. Ook hebben zij het theoretische gedeelte afgesloten. Iedereen is daarvoor geslaagd! Zij hebben een prachtig diploma ontvangen! Heel knap gedaan! Ook groep 6 heeft na de officiële ronde van groep 7 een “proef” rondje mogen fietsen om het alvast eens gezien te hebben.

Vervanging juf Armanda

In de weken dat Joris, de zoon van juf Armanda, niet in het ziekenhuis ligt komt juf Armanda weer een paar uurtjes per week werken. Zij is dan op donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 10.30 uur in groep 1. Op woensdag komt juf Mandy Kommers in groep 1 invallen. Op de andere dagen is juf Anneke aanwezig.

Verzoek – herhaling –

Wilt u op woensdag een extra tas (eventueel voorzien van naam) aan uw kind meegeven zodat daar de boeken van bieb in gedaan kunnen worden! Het is voor uw kind prettig als de gekozen boeken gelijk in een tas gedaan kunnen worden die herkenbaar is. Aangezien er geen plastic tassen meer door de winkeliers worden gegeven zijn wij ook inmiddels door onze voorraad plastic tassen heen. Alvast bedankt!

Bazaar

Nog maar een paar dagen en dan is zover….
Vrijdag 15 april staat de jaarlijkse bazaar op het programma. De voorbereidingen zijn al in volle gang! Het “gonst” door de hele school en iedereen heeft er veel zin in!
Nog even alles op een rijtje:

  • van 17:30-19:00 uur is het tropische restaurant geopend waar u lekker achterover kunt leunen en u uw bestelling kunt laten opnemen door de leerlingen van de bovenbouw. Zij zullen alle gerechten aan tafel serveren.
  • vanaf 19:00 uur starten de kinderspelletjes en ook vanaf dan kunt u een gokje wagen bij het rad van avontuur.

Kanjerlessen op den Biekûrf

Nieuwe rubriek vanaf februari 2016 in het Gegons; hoe werkt den Biekûrf met de methode van de Kanjertraining?
We informeren u in deze rubriek over de kanjerlessen, geven u voorbeelden uit de onder- en bovenbouw en daarbij laten we ook kinderen aan het woord.


Massage in de bovenbouw

Wat is er nu fijner dan ontspannen en héérlijk gemasseerd de klas uitgaan op vrijdagmiddag en zo je weekend in te luiden?! Nou, de kinderen van de bovenbouw weten er wel raad mee! Zij hebben bij de kanjerles namelijk geleerd hoe je iemand kunt masseren. Kernwoorden als vertrouwen, jezelf veilig en prettig voelen en naar elkaar luisteren zijn daarbij heel belangrijk. Zij vonden het zelfs zó leuk en fijn dat ze het graag herhalen.

Agenda

15 april Bazaar

19-20-21 april Cito eindtoets groep 8

22 april kamp Vught groep 7/8

25 april t/m 6 mei Meivakantie

9 mei maandopening bb

11 mei meester en juffendag

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
Wanneer juf Sanne aanwezig is kunt u vinden op het white board in de IB-kamer.

Jarig

Op donderdag 14 april is juf Aagje jarig!Op donderdag 28 april viert Marijn zijn verjaardag!

Op maandag 9 mei is Rens jarig!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

woensdag 11 mei
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.denbiekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd