OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

23 oktober 2015

Nieuws uit het team

Drie nieuwe meiden op school
Donderdag dachten we dat er 3 nieuwe meisjes op school waren, maar nadat we nog eens goed hadden gekeken zagen we dat het Noa, Rhode en Nadia waren! Ze hebben hun haren af laten knippen voor Stichting Haarwens!
Bij alle 3 is er een vlecht afgeknipt van 30 cm, dit was de minimale lengte die de vlecht moest hebben om het te kunnen doneren aan Stichting Haarwens.
Wij zijn trots op de dames dat ze dit zomaar wilden doen zodat andere kinderen, die hun haren door ziekte of door een andere oorzaak niet meer hebben, toch met een mooie pruik de buitenwereld in kunnen gaan! Een dikke TOP van ons allemaal!

Agenda
Eerder in het Gegons werd vermeld dat aan alle kinderen vanaf groep 7 wordt gevraagd om een agenda mee te nemen naar school. We hebben al heel wat agenda’s gezien, maar nog niet iedereen heeft er eentje. Daarnaast is het belangrijk dat de agenda zowel ‘s morgens als ‘s middags mee naar school gaat om het huiswerk en toetsen in te kunnen schrijven.

Gym
Op donderdagmiddag gymmen wij met de hele school in de gymzaal in Eethen. Het zou prettig zijn als de, vooral jongere, kinderen gemakkelijke kleding aanhebben die zij zelf aan en uit kunnen trekken.

Kinderboekenweek
De eerste projectweek van dit schooljaar zit er weer op. Tijdens de Kinderboekenweek zijn we 1,5 week extra bezig geweest met techniek, proefjes en ontdekkingen. De onderbouw is op bezoek geweest naar de ontdekhoek en de bovenbouw ging met de trein naar nemo. Op school zijn de kinderen verder gaan ontdekken. Zo was er iedere dag een vraag van de dag. Dit waren vragen die de kinderen zelf hadden bedacht en op gingen zoeken. Vragen als; waarom wordt een rups een vlinder? , wat is fotosynthese? Bestaan er ook auto’s met meer motoren? De kinderen gingen op zoek naar antwoorden.
Tijdens de ateliers zijn ze met proefjes aan de slag gegaan: wat gebeurt er als je water, olie en azijn in 1 glas doet? Kun je tweelingbellen blazen? Hoe maak je een geheimschrift met citroenen? En nog veel meer.
Ook kwam er iedere ochtend iemand voorlezen. Dat vonden de kinderen wel erg leuk! Iedereen die heeft voorgelezen erg bedankt! Eind van de week was er wel een speciale gast. We werden verrast door een bezoek van Paul van Loon. Dat was een leuke verrassing. Hij is ook nog gebleven om mee te jureren voor de voorleeswedstrijd; Marijn en Nurah waren de winnaars. Het was een leuke en leerzame week!

Update leerlingen uit Wijk en Aalburg
Allereerst willen wij alle ouders die tot aan de herfstvakantie gereden hebben hartelijk bedanken! Het doel om op 1 oktober 31 leerlingen te hebben is bereikt! De ouders van Annika hebben besloten dat Annika bij ons op school blijft. Zij kopen een tweede auto en gaan zelf heen en weer rijden. Gerda (moeder van Annika) heeft met Jacqueline ( moeder van Max) samen afspraken gemaakt wanneer zij rijden. Zij nemen dan ook Samuel mee tot aan de kerstvakantie.

Was
Gerda ( moeder Annika) wil nu Annika bij ons op school blijft ook de was voor ons doen. Dat vinden we super fijn!

Verkeersweek
Afgelopen week stond in het teken van verkeer. In alle groepen werd extra aandacht besteed aan verkeersactiviteiten. Zo is er met hulp van een heus schoolpleinpakket een verkeerssituatie nagebouwd. Vanwege het slechte weer hebben we het binnen gedaan ipv op het plein. Maar dat maakte het oefenen niet minder leuk. De kinderen van zowel de onder- als bovenbouw hebben geoefend met oversteken bij een zebrapad, oversteken met verkeerslichten, oversteken zonder zebrapad of verkeerslichten en tot slot oversteken als er een obstakel langs de kant van de weg staat. Ook het oversteken geoefend. Knap om te zien hoe goed de kinderen dit deden en wisten hoe ze dit op een veilige manier moesten doen.

Verder konden de kinderen deze week groene voetstappen verdienen. Deze stickers kregen ze als ze op een milieuvriendelijke manier naar school kwamen. Veel kinderen komen fietsend naar school, dus konden wij veel groene voetstappen uitdelen. Ook werd er met de kinderen besproken waarom ze beter op de fiets konden komen dan bijvoorbeeld met de auto.
De school werd versierd met groene voetstappen, zodat er te zien was waar we mee bezig waren. De kinderen in de bovenbouw hebben nog verkeerssituatie geknutseld. Ze moesten nadenken hoe de weg zou lopen en welke verkeersborden daarbij horen. Erg leuk om te zien hoe creatief de kinderen hiermee aan de slag gingen.

Deze week hebben wij u ook extra gewezen op het veilig vervoeren in de auto. Dit is natuurlijk niet alleen een speerpunt voor deze week, maar is iets waar u zich altijd bewust van moet zijn. Al is het maar een klein stukje naar huis en denkt u dat het kind wel even voorin kan zitten ofzo, een ongeluk kan ook op dit kleine stukje gebeuren. En daar moeten we niet aan denken.
Veilig op weg dus!

Fietsverlichting controle op maandag 9 november
De herfst is begonnen. Dat betekent dat het s ochtendsvroeg nog donker is als de kinderen naar school komen. Om te zorgen dat de kinderen goed zichtbaar zijn, gaan wij de fietsverlichting van de kinderen controleren. Dit zal gebeuren op maandagochtend 9 november door iemand van VVN.
Als u de verlichting van uw kinds fiets wil laten controleren, check dan zelf vast of het voor- en achterlicht het doet en of er reflectoren op de trappers zijn. Dit voorkomt teleurstellingen bij de kinderen.

Voor de controle zijn we nog op zoek naar 1 hulpouder die rond 9 uur wil assisteren. Mocht u ons kunnen en willen ondersteunen, mag u zich aanmelden bij juf Ilse:ilse_brekelmans87@hotmail.com

Agenda

2 november maandopening
6 november fietsverlichting controle

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
3 november – ochtend
6 november – middag

Jarig

Op zaterdag 24 oktober is juf Petra jarig! Op donderdag 29 oktober is Yinthe jarig en wordt dan 4 jaar!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.

Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.denbiekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd