OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

3 februari 2016

Nieuws uit het team

Bezoek Tweede Kamer groep 7/8

Dinsdag 23 februari gaat groep 7/8 een bezoek brengen aan de Tweede Kamer in Den Haag.

Wij gaan hier met 3 auto’s naar toe. Het vervoer en begeleiding hiervoor is al geregeld.

Wij verwachten rond 16.30 uur weer terug op school te zijn. Wellicht dat u hier rekening mee moet houden i.v.m. sport-/zwemles.

Bezoek Jeroen Bosch museum

Het duurt nog even. Maar 11 april gaat groep 4 t/m 8 een bezoek brengen aan het Jeroen Bosch Museum in Den Bosch. Wij zijn hiervoor op zoek naar ouders, opa’s, oma’s die ons willen brengen/halen met de auto. Wij worden om 9.00 uur al bij het museum verwacht en verwachten om 10.30 uur weer terug richting school te gaan. Wij zullen die dag dus wat eerder vertrekken. Uw kind zal dus ook wat eerder op school verwacht worden. Wij zullen u tegen die tijd laten weten hoe laat dit precies zal zijn.

Mocht u tijd en zin hebben om ons te vervoeren, mag u zich aanmelden bij de leerkrachten van de midden- en bovenbouw.

Finale Verkeersquiz

De datum voor de finale van de verkeersquiz voor groep 7 is bekend!
Deze zal plaatsvinden op woensdag 2 maart. De kinderen hebben dus nog even tijd om te oefenen.

Herhaalde oproep; strips en/of kindertijdschriften

Mocht u, uw familie of misschien uw buren oude strips hebben die niet meer gebruikt worden, dan is de school daar erg blij mee! Kinderen vinden het heerlijk om zo af en toe eens een leuke strip, een interessant interview of kort verhaaltje te lezen. Denk aan oude Donald Ducks, Tina’s, Penny’s, Hitkranten, enz. U kunt deze inleveren bij de leerkrachten. Alvast bedankt!

Kika

Deze maand is er weer goed gespaard voor KIKA. We hebben €52,75 opgehaald. Daarmee staat de stand van de thermometer op: € 68,48.
Bedankt voor de donatie!

MR

Afgelopen maand is er weer vergaderd met de MR. Dit keer hebben we de begroting besproken voor het komende schooljaar en is deze vanuit de MR goedgekeurd. Ook hebben we het gehad over het lekkende dak. Petra is in contact met een aantal bedrijven. Zoals het er nu naar uitziet wordt het dak nog voor de zomervakantie gemaakt.

Triple P; positief opvoeden van kinderen tussen 0-12 jaar.

Beste ouders en verzorgers,

Regelmatig geven jullie bij ons aan dat opvoeden anno 2016 niet altijd gemakkelijk is. Ondanks dat wij ons primair richten op het onderwijsleerproces, merken wij dat de opvoeding daar altijd mee verbonden is en nemen wij jullie signalen zeer serieus. Regelmatig hebben directie en intern begeleider contact met schoolmaatschappelijk werk. Onze Schoolmaatschappelijk werker is Hanneke Schilt en al jaren verbonden aan onze school. Zij heeft voor komend voorjaar de oudercursus Triple P (Positive Parenting Program) beschikbaar gesteld voor alle geïnteresseerde ouders.

Via deze weg brengen wij jullie daarvan op de hoogte. Mochten er nog vragen zijn, loop dan even binnen bij juf Sanne.

Op 15 februari start er een oudercursus. De cursus wordt door Triple P als volgt omschreven: positief ouderschap is een benadering van het opvoeden van kinderen dat zich richt op het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen en op het hanteren van gedrag van kinderen op een constructieve manier. Het is gebaseerd op het gebruik van goede communicatie en positieve aandacht om kinderen te helpen bij hun ontwikkeling.

We starten op maandag 15 februari om 20.00 uur tot 22.00 uur. De eerste avond is een informatiebijeenkomst.

De andere data zijn: 22, 29 februari, 14, 21 maart.Dan volgen er drie weken waarin er door middel van telefonische sessies ondersteuning is (28 maart, 4 en 11 april).

De laatste bijeenkomst is op 18 april.

Locatie: participatiehuis Bubeclu aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg.

De cursus wordt gegeven door Maaike van Gulik en Hanneke Schilt van Juvans.

Voor informatie en opgave:
telefonisch 073-6444244 of per mail:hannekeschilt@juvans.nl

Kanjerlessen op den Biekûrf

Nieuwe rubriek vanaf februari 2016 in het Gegons; hoe werkt den Biekûrf met de methode van de Kanjertraining?
We informeren u in deze rubriek over de kanjerlessen, geven u voorbeelden uit de onder- en bovenbouw en daarbij laten we ook kinderen aan het woord.


 

Kanjerles in de onderbouw

Hoe je met elkaar omgaat is ook in de onderbouw natuurlijk ontzettend belangrijk. Een goed hulpmiddel daarbij is de Kanjermethode. Tweemaal per week wordt er met deze methode gewerkt. In groep 1 maken we veel gebruik van de handpoppen (Vogel, Konijn, Aap en Tijger) en de zwarte, rode, gele en witte petten.

De pestvogel (zwarte pet) staat voor onaardig, brutaal, het konijn (gele pet) voor bang, de kat uit de boom kijkend, de aap (rode pet) doet zijn naam eer aan. Hij vertoont na -aapgedrag , lacht iedereen uit en de tijger, de Kanjer, is heel sociaal.Met de poppen en de petten spelen we vaak een rollenspel .

Ook gebruiken we Het kleine Kanjerboek, waarin Max van alles beleeft.

Regelmatig doen we allerlei activeiten die voortkomen uit de Kanjertraining, zoals afgelopen maandopening. De kinderen kregen de opdracht zichzelf voor te stellen in rijmvorm b.v. :” Ik ben Bob ik lust graag drop”. Of de opdracht “Ga staan als je van spruitjes houdt. Als je een hond hebt mag je blaffen.”

In groep 3 en 4 lezen we het verhaal over Max en de Vogel. Een verhaal waarin verschillende “vogels” met elkaar in 1 klas zitten. De ene vogel is groot en onhandig, de andere vogel is klein en soms kattig, kortom hoe gaan we om met verschillende “vogels” in een groep.

Ook werken we met de petten, welke pet paste deze week het beste bij je? Was je deze week een Kanjer (witte pet) of was je soms een Aap (rode pet), de gele pet staat voor het bange Konijn en de zwarte pet staat voor de Pestvogel, maar 2 petten kan je ook zomaar op hebben. Je hebt tenslotte niet elke dag hetzelfde gedrag. Zo bespreken wat er goed was aan je gedrag of waar je nog een beetje bij geholpen kan worden. Want dat is Kanjer zijn natuurlijk ook; soms wil je nog even geholpen worden en soms help je een ander door te wijzen op gedrag wat juist fijn is of soms niet.

Agenda

8 t/m 14 februari voorjaarsvakantie

15 februari luizencontrole

19 februari rapport 1

In de week van 22 februari rapportgesprekken

23 februari groep 7/8 Tweede Kamer

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
Juf Sanne is afwisselend aanwezig op school.

Jarig

Op vrijdag 5 februari is juf Mhairi jarig!

En op zaterdag 6 februari viert Jissia haar verjaardag!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.

Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

woensdag 24 februari

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.denbiekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd