OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

9 oktober 2015

Nieuws uit het team

1 oktobertelling
Afgelopen donderdag was de 1 oktobertelling. Tijdens deze officiële telling waren 31 leerlingen ingeschreven op school. En dat is precies het aantal leerlingen wat we nodig hebben. We kunnen nu dus weer minimaal drie jaar verder! Het bestuur heeft ons verrast met een heerlijke taart.

Afscheid juf Lian
Vrijdag 2 oktober was de laatste middag dat juf Lian heeft ingevallen voor het zwangerschapsverlof van juf Ilse. We zijn heel erg blij dat juf Lian ook na de zomervakantie in groep 5 t/m 8 de honneurs heeft waargenomen. Voor de kinderen en voor onze school een fijne oplossing. Inmiddels is juf Ilse weer gestart, maar we willen juf Lian middels dit berichtje in het Gegons nogmaals hartelijk danken voor haar inzet, haar enthousiasme en betrokkenheid!

Oproep
Wie van de ouders wil voor school wassen? Het is ongeveer 1 mand per week met hand- en theedoeken. Wasmiddel kan vergoed worden door de school. We horen het graag!

Schoolgids
Via onderstaande link kunt u de schoolgids van 2015-2016 bekijken
http://Schoolgids 2015-2016

Goede doel KIKA
De oudercommissie brengt graag het volgende bij u onder de aandacht:

Op woensdagochtend staat er in de klas een potje voor het goede doel KIKA. De kinderen kunnen op die dag geld meenemen om in het potje te doen en zo KIKA steunen.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Kinderboekenweek “Raar maar waar.”
Afgelopen woensdag is ook op den Biekurf de Kinderboekenweek van start gegaan.
Professor Kweetniet is bezig geweest een boekenmachine uit te vinden. De namen van de kinderen werden achterste voren genoemd. Ja dat is lastig wanneer is het mijn naam?. Ook kon deze professor een lampje in haar hand laten branden. Wat een chemie zeg!!
Tot slot de conclusie: als de kinderen nu veel boeken lezen worden ze een boekenmachine.
Er staan ook leuke boeken op de boekentafel. En elke ochtend komt er iemand voorlezen uit het boek van Stijn de uitvinder.

We hebben bezoek gehad van de buurjongen Sjors Mouthaan. Die heeft ons kennis laten maken met Stijn de uitvinder. En ook laten zien wat een uitvinder kan maken: een zwaaimachine. Met een motortje en een computerprogramma en een uitgeknipte hand van Floor kun je een zwaaimachine maken die langzaam en snel zwaait, een halve zwaai met de hand of een kwart ervan. Prachtig vonden de kinderen het.

Vrijdag hebben we genoten van een excursie. De onderbouw is op ontdekkingstocht geweest in de ontdekhoek in Den Bosch. Zelf een foto ontwikkelen, zeep maken een munt slaan, friet bakken een dijk bouwen. Kortom een geweldige dag.

De bovenbouw is op onderzoek uitgegaan in NEMO in Amsterdam. Eerst met de trein van Den Bosch naar Amsterdam, waarna we een stukje moesten lopen tot we bij NEMO aankwamen. De kinderen konden van alles doen. In een zeepbel staan, proefjes doen in een echt laboratorium, in spiegelschrift schrijven, hun ogen testen, een brug bouwen zijn maar een paar de dingen die we allemaal gedaan hebben. Ze hebben heel veel ontdekt deze dag. Het was erg gezellig en heel leerzaam.

Vrijdag 16 okt.tijdens de afsluiting om 11:15 uur willen we u foto’s laten zien wat we allemaal gedaan hebben. U bent van harte uitgenodigd om te komen genieten van al het moois en bijzonders dat we hebben gemaakt en gedaan tijdens deze Kinderboekenweek. U mag zelf ook proefjes komen doen, om het zelf eens te ervaren.
.

Agenda

16 oktober afsluiting Kinderboekenweek
23 oktober volgende Gegons

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Sanne:
14 oktober – middag
16 oktober – middag
21 oktober – ochtend
23 oktober – middag

Jarig

Op zaterdag 24 oktober is juf Petra jarig! Op donderdag 29 oktober is Yinthe jarig en wordt dan 4 jaar!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.

Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.denbiekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd