Wat een verjaardagsfeestjes tijdens deze decembermaand. Jeruel en Niels werden allebei vijf, Thijs en Pieter vierden hun zesde verjaardag.

                                                                                

Sint is alweer lang en breed in Spanje, maar hij heeft ons  een hele fijne tijd bezorgd. Een kleine impressie.

bezoek aan Sinterklaashuis in Waalwijk

bingo met Sint en Piet

 

 

 

 

 

 

tellen met “pepernoten”

 

 

 

Het samenwerken (coöperatief)  is iets wat standaard terugkomt in onze manier van werken. Tijdens deze sessie vertelt het ene kind aan het andere kind wat er gebouwd moet worden, daarbij wordt gebruik gemaakt van een soort tussenschot zodat er niet stiekem gekeken kan worden. Goed luisteren, goed verwoorden, de opdracht uitvoeren  enz. zijn dan van groot belang.

 

 

 

 

Een hardloopwedstrijd op het schoolplein met de stopwatch erbij. Daarna noteren welke tijd je behaald hebt. Zelf bedacht door de kleuters.

Hoe mooi kan leren zijn.

 

Een nieuw schooljaar.

De vakantie zit er weer op en afgelopen week zijn we weer met frisse moed begonnen. Dit schooljaar hebben we weer een groep 2 en een groep 1 in de onderbouw.

Na maandag eerst maar eens de spieren los gemaakt te hebben was er in de klas natuurlijk van alles te vertellen over wat iedereen in de vakantie beleefd had.

We hadden deze  week ook al meteen visite van Minnie de Muis. Ze had een mooi prentenboek meegenomen . Het boek heet “Wat hoor ik toch?

Minnie vond het eerst wel heel eng in de klas maar gelukkig konden de kinderen haar vreselijk op haar gemak stellen, zodat een ieder daarna lekker kon genieten van haar meegebrachte boek.

big_41599559_2_600-337