OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

17 mei 2017

Nieuws uit het team

Nieuwe leerlingen

Vorige week zijn Tom (gr1), Sem (gr3) en Ruth (gr6) bij ons op school gestart. Wij wensen hen veel plezier en een fijne schooltijd toe op den Biekûrf!

“Gezond Gedrag”
Woensdag 10 mei is het officiële startschot gegeven doorpersonal trainer Jacqueline van Dijk  voor onze 3e en laatste projectweek van dit schooljaar die in teken staat van “Gezond Gedrag”.

We hebben de afgelopen dagen al veel geleerd. Karin Rutgers, voedingsconsulente en life-coach bij Fit & Slank, heeft een gastles gegeven over gezonde voeding voor kinderen. Wat is belangrijk om te eten en te drinken als je in de groei bent en wat kun je beter laten staan of nemen bij bijzondere gelegenheden?
Elke morgen rennen we minimaal 250m, wat betekent dat we aan het einde van de projectweek sowieso 2 km bij elkaar hardlopen!
In de klassen gaan we veel in gesprek met de kinderen over je lijf, wat is gezond voor je lichaam? We weten nu dat ontbijten goed is voor je omdat dan je “motor kan opstarten” en je energie krijgt en goed kunt nadenken op school.

We merken dat veel kinderen letten op de tussendoortjes die zij deze projectweek meenemen. Er wordt meer bewust gekozen. Heel goed om te zien! Ook horen we vaak dat er gericht op de etiketten gekeken wordt aan tafel. Hoeveel suiker zit er in vla, hagelslag en pindakaas?

We werken nog tot vrijdag 19 mei aan het project. Daarbij is het belangrijk dat iedereen sportkleding aan heeft op vrijdag 19 mei!

Herstel juf Anneke
Voor de meivakantie is juf Anneke gestart met re-integreren en gelukkig gaat het heel erg goed! Vanaf maandag 15 mei is zij weer volledig voor de groep ( maandag, dinsdag en een aantal woensdagen). We zijn blij dat het zo goed gegaan is en dat juf Anneke weer volledig hersteld is! Juf Armanda en juf Corinne; bedankt voor het invallen!

Maar…op het moment van schrijven heeft juf Anneke vervelende pech gehad. Door het missen van de twee laatste treden van de trap heeft ze haar knie flink verrekt.  Als de situatie het toelaat, zal juf Anneke maandag weer op school zijn.

Rabobank Clubkas Campagne
Bent u lid van de Rabobank en draagt u obs den Biekûrf een warm hart toe? Stem dan nu met de Rabobank Clubkas Campagne op onze school!

Via de volgende link;
https://www.mijnbankenik.nl/altena/clubkascampagne
kunt u met uw persoonlijke inlogcode (deze is vanaf 9 mei via de email aan u verstuurd) 5 stemmen uitbrengen. Maximaal 2 stemmen per club.

Elke stem is geld waard! U kunt stemmen van 9 t/m 22 mei 2017.

Stemt u op ons? Mede door uw stem kunnen wij allerlei extra educatieve activiteiten organiseren!

Alvast hartelijk dank voor uw stem namens alle kinderen, teamleden en oudercommissie van Obs Den Biekûrf Babyloniënbroek.


Oproep schooltuin
Hierbij nogmaals de oproep voor wat vrijwilligers die het gras de komende weken willen bijhouden, onkruid willen nalopen, etc. Alles groeit snel nu met zon en regen, het zou erg fijn zijn als de tuin er een beetje gehandhaafd bij blijft liggen.

Zonneschijn
Nu het mooie weer er weer aankomt en de kleuters lekker veel buiten zijn willen wij u adviseren om uw kind in te smeren met zonnebrandcrème.
In ieder geval ’s ochtends voordat u uw kind naar school brengt en misschien is het verstandig om het na de middagpauze nog een keertje te doen.
Dit geldt natuurlijk alleen voor de kinderen die ’s middags thuis een boterham eten.
Voor de kinderen die overblijven kunt u zonnebrandcrème in de tas doen, zodat er ’s middags ook bij deze kinderen nog even gesmeerd kan worden.

MR/GMR
Afgelopen vrijdag hebben we MR vergadering gehad. Daarin hebben we gesproken over het reglement en het huishoudelijk reglement van de MR en deze opnieuw vastgelegd. Hierin komt ook het rooster van aftreden naar voren. We kunnen jullie melden dat Heidi Komejan heeft besloten om nog 1 jaar de MR te vertegenwoordigen en daarbij ook de functie van de GMR in te gaan vullen. Wij zijn hier erg blij mee, omdat zo onze school ook in de GMR goed vertegenwoordigd is. Met het oog op de fusie binnen de gemeente is dit erg wenselijk. Over een jaar komt de functie van Heidi binnen de MR en GMR vrij, omdat ze dan geen kinderen meer op school heeft. Mocht u interesse hebben om over een jaar een van deze functies over te nemen, dan horen we dit uiteraard graag. In de loop van volgend schooljaar zullen we hier nog op terug komen.
Zoals in eerder bericht zijn wij bezig geweest met een nieuwe flyer. Deze is klaar en zal binnenkort bij u in de bus liggen. Ook zal er in de omliggende dorpen geflyerd worden. Mocht u nog mensen kennen die interesse hebben in een flyer, kunt u deze op school komen halen.

Uitnodiging koffieavond 30 mei 19:30 uur tot 20:30 uur

Woensdagavond 30 mei bent u van harte uitgenodigd. Ditmaal niet voor een koffieochtend, maar voor een koffieavond.
Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 uur Welkom door Petra/ terugblik op de vorige koffieochtend
19.35 uur Informatie over leerlingaantal en ICT door Petra
19.40 uur Informatie over de nieuwe methode Kleuterplein door Anneke en Corinne
20.00 uur informatie over hoogbegaafdheid door Ilse
20.15 uur MR en afsluiting van de avond
Wij ontmoeten u graag deze avond!!

Kanjerlessen op den Biekûrf

We informeren u in deze rubriek over de kanjerlessen, geven u voorbeelden uit de onder-, midden- en bovenbouw en daarbij laten we ook kinderen aan het woord.

 

Kanjerlessen in de onderbouw

In de onderbouw zijn we bij hoofdstuk 8 van het Kanjerboek, Max en het dorpje. Iedereen in het dorpje heeft afgesproken dat ze allemaal een witte (kanjer) pet dragen en er wordt dus niemand meer geplaagd, uitgelachen of gepest.
In de klas doen wij dit natuurlijk ook. We zorgen voor elkaar, troosten elkaar en helpen elkaar. Als échte kanjers!
De laatste schoolweken gaan we hoofdstuk 9 uitlezen, deze zal gaan over hoe je met elkaar blijft omgaan ook al doet iemand iets wat niet leuk is.

 

 

Facebook
Facebook
Website
Website

Agenda

10 mei t/m 19 mei Project 3 “gezond gedrag”

25 en 26 mei vrij ivm Hemelvaartsdag

1 juni maandopening

5 juni vrij ivm Pinksteren

8 juni studiemiddag, alle kinderen 12 uur vrij

12-23 juni toetsweken

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Ilse (IB):

Juf Ilse heeft op vrijdag haar IB-dag.

Jarig

Op woensdag 24 mei is juf Corinne jarig!

Op dinsdag 30 mei viert Eline haar verjaardag!

Woensdag 31 mei is Tim jarig!

Zaterdag 3 juni viert Femke haar verjaardag!

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik hier voor het nieuws van de middenbouw.

Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

woensdag 14 juni
Copyright © *|2015|* OBS Den Biekûrf, All rights reserved.
U ontvangt het Gegons omdat uw kind(eren) op onze school zit(ten)!Ons adres is:

OBS Den Biekûrf

Broeksestraat 4a

Babyloniënbroek, Nb 4269 VA

Netherlands

Add us to your address book

www.biekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst    mijn e-mailadres is veranderd 

Email Marketing Powered by MailChimp