OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a
4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

11 januari 2018

 

Nieuws vanuit het team
Allereerst wensen we u een voorspoedig en gezond 2018.

Kerstmarkt

We kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige Kerstmarkt.
De knutsels van de kinderen hebben een plekje gevonden in huis tijdens de Kerstdagen,  een mooie kerstdecoratie op tafel en de vogels hadden ook niets te klagen over hun kerstmenu!
De opbrengst van deze Kerstmarkt is ook zeer geslaagd te noemen,  € 1150,– is het bedrag dat we mogen verdelen over de 2 goede doelen.
Nogmaals dank voor uw aanwezigheid en de gulle giften.

Winter in groep 1 en 2
De komende weken zal de kleuterklas in het teken staan van het thema “Winter”.
Wellicht gaat het weer ons daarmee een beetje helpen.
We werken aan dit thema met de methode “Kleuterplein” en dat betekent dat “Winter” de rode draad is tijdens taal- , reken-, knutsel-, motorische en  sociale activiteiten.

Nieuws van de OC
Een nieuw jaar met de Bazaar weer in het voortuitzicht, en wel op vrijdag 23 maart, dus noteer het meteen in uw nieuwe agenda of kalender,  heeft u nog spullen die we kunnen gebruiken voor het Rad van fortuin tijdens de bazaar?
Bij de EMTE is de spaaractie voor een gratis boodschappenpakket weer bijna afgelopen. Vorige jaren hebben we op het laatst nog zegels bij elkaar gesprokkeld en dat leverde een paar boodschappenpakketten op voor de jaarlijkse bazaar. Heeft u nog zegels over, gooi ze niet weg, met z’n alle kunnen we nog een paar mooie pakketten bij elkaar sparen (Wellicht ev.t ook nog die van uw buren, kennissen, familie e.d…) Het zou super zijn als we op deze manier weer een paar leuke prijzen voor de bazaar hebben. Als jullie thuis ook nog leuke (nieuwe) spulletjes, accessoires o.i.d. ( bijv. uit kerstpakket) hebben staan waar je toch niets mee doet, is dat wellicht nog geschikt als een leuk prijsje voor de bazaar . Ook kunnen we heel goed inpakmaterialen gebruiken zoals mandjes, houten kratjes, tasjes, koffertjes… Mocht iemand nog iets hebben liggen dan houden wij ons aanbevolen. .Dit kan ingeleverd worden bij 1 van de OC leden.
Verder zijn we nog op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met de voorbereidingen van de bazaar, en bij het klaarzetten de dag voor en de dag van de bazaar. Mocht je in de gelegenheid zijn om hierbij te helpen, dan horen we dat graag.
Alvast hartelijk bedankt!

Verkeersquiz groep 7
Aanstaande woensdag 17 januari vindt de jaarlijkse Verkeersquiz plaats voor de kinderen van groep 7 plaats. Ook den Biekûrf doet mee aan deze quiz!
De Verkeersquiz zal worden gehouden in Dorpshuis Tavenu, Singel 16a in Nieuwendijk.
Er zijn 6 rondes met elk 5 vragen. Per ronde komen er 5 kinderen naar voren en geven om de beurt het antwoord op de vraag.  Elke vraag begint met een foto van een verkeerssituatie. Daarna komt de vraag erbij. Elke ronde kan er één keer een joker ingezet worden op het moment dat de foto gezien is maar voordat de vraag in beeld komt.

De te winnen prijzen: 1e prijs: 500 euro + beker, 2e prijs: 300 euro + beker, 3e prijs: 200 euro + beker, 4e prijs: 100 euro + beker. Ook is er een wisselbeker.
We gaan uiteraard ons best doen, maar we hopen vooral op een gezellige en leerzame ochtend!

 

 

 

 

Kanjerlessen op den Biekûrf

 

 

Kanjerlessen in de onderbouw

De eerste schooldag van het nieuwe jaar zijn wij begonnen met een Kanjer- vertrouwensoefening. Alle leerlingen zaten in tweetallen tegenover elkaar in de hal. De oudere leerlingen waren gekoppeld aan een jongere leerling en wat een lange rij konden wij maken met elkaar! Eén leerling werd vervolgens op zijn/haar rug naar de andere kant van de rij gedragen. Best een beetje spannend, maar uiteindelijk kwamen zij allemaal tot de conclusie dat wij elkaar helpen, ondersteunen en veilig naar het eindpunt kunnen brengen. Kortom een mooie, passende start van 2018 vol vertrouwen!

Facebook
Website

 

Agenda
                    

26 en 29 januari
LEV project groep 8 op de Henri Dunantschool.

29 januari
Ouderavond voor ouders groep 8 over dit project.
Info volgt.

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Ilse (IB):
Juf Ilse heeft op dinsdag haar IB-dag.

 

Jarig

In de maand januari hebben we maar één jarige en dat was Noor op 5 januari

 

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

 

Klasse(n)-nieuws

 

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.

Klik hievoor het nieuws van de middenbouw.

Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

 

Het volgende Gegons verschijnt op…

 

donderdag 25 januari

Copyright © *|2015|* OBS Den Biekûrf, All rights reserved.
U ontvangt het Gegons omdat uw kind(eren) op onze school zit(ten)!Ons adres is:OBS Den BiekûrfBroeksestraat 4a

Babyloniënbroek, Nb4269 VA

Netherlands

Add us to your address book

www.biekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst    mijn e-mailadres is veranderd