OBS den Biekûrf
Broeksestraat 4a

4269 VA Babyloniënbroek
(0416)351622

30 november 2017

Nieuws uit het team

Sinterklaas

Eindelijk is het bijna zo ver.
Op dinsdag 5 december komt Sinterklaas een bezoek brengen op school. Om 8.20u kunnen de leerlingen van de bovenbouw hun surprise in de klas brengen. Om 8.30u wordt de Sint verwacht. Bij goed weer wachten wij de Sint buiten op. Bij slecht weer zal dit binnen zijn. Het programma zal tot ongeveer 9.15u in de speelzaal zijn. Ouders zijn welkom om het sinterklaasfeest van 8.30u tot 9.15u mee te vieren. Daarna gaan alle leerlingen naar hun klas en zetten we het sinterklaasfeest met de kinderen voort.

Het pyjamazingen was een succes,bijna iedereen was aanwezig en met de muzikale hulp van juf Lian was het weer heel gezellig.

Kanjertraining

Donderdag 16 november hebben Anneke en Ilse een nascholingsdag van de Kanjertraining gevolgd. Er werden nieuwe facetten besproken en geoefend. Ilse is nu volledig bevoegd om Kanjertraining te geven, Anneke heeft nu licentie B. Zij moet nog een keer een nascholingsdag volgen om haar bevoegdheid compleet te maken.

Kerst
Sinterklaas is net weer naar Spanje en we gaan gelijk door met het Kerstfeest!
Wat gaan we allemaal doen dit jaar met Kerst……….
Op donderdag 14 december gaan we met de leerlingen naar Altenahove. We gaan daar voor de ouderen liedjes zingen en versjes opzeggen.
Een aantal ouders hebben zich al opgegeven om te rijden maar we komen nog auto’s/ouders te kort. Dus het zeer vriendelijke verzoek om gezellig met ons mee te gaan naar Altenahove en samen met de leerlingen en ouderen een fijne ochtend te beleven.

Op donderdag 21 december is het Kerstfeest. Dit jaar houden we een Kerstmarkt, de opbrengst van deze markt is voor “Together for a better world” en het nieuwe speeltoestel voor op het schoolplein.
Op deze kerstmarkt hebben een zeer divers aanbod wat te koop komt. Zoals knutsels gemaakt door de kinderen, kerststukjes, vogelvoer, cake/muffins, etc etc.

Om dit allemaal te kunnen realiseren hebben wij hulp nodig.
Waar hebben we hulp bij nodig……o.a. bij de Ateliers. Deze zijn op woensdag 6, 13, en 20 december. Het is van 11.15 tot 12.15 uur.
We zouden ook geholpen zijn als er ouders cake, muffins,
kerstkoekjes, of iets anders lekkers naar eigen keuze, willen bakken/kopen.

Als een van jullie ons wilt helpen met de Ateliers of bakken dan graag even doorgeven aan Anneke of Corinne.

In het volgende Gegons informeren wij u meer over de Kerstmarkt.

Schaatsen

Donderdagmiddag 7 december gaan we met de hele school schaatsen op de kunstijsbaan in Wijk en Aalburg. Dit alles gebeurt tijdens de gymles. De gymbus brengt en haalt ons.
Lekker warme kleding is wel iets om aan te denken.

Glasmuseum
Op 29 november gingen we naar het glasmuseum daar was heel veel glas van een ontwerper. We gingen ook naar de glasblazer daar mochten Nadia en Bert glasblazen. We hebben ook politie gezien. Oh ja, we waren met de auto. We gingen een verloting doen van een duifje. We moesten ook nog rennen.
Van Marijn

We gingen naar het glasmuseum en we gingen met de auto. Ik zag een glasblazer en ik zag allemaal dingen van glas. Het zag er heel mooi uit. Met kleuren enzo.

Van Marijn

Eerst gingen we 45 minuten met de auto, ongeveer. Daarna keken we in de glasblazerij. Nadia en Bert mochten daar glas blazen. Dat vonden ze leuk. Daarna gingen we naar het glasmuseum. Dat was leuk. Daar hadden we misschien wel duizend glazen gezien. En we moesten glazen ontwerpen.

Van Jaïr


Kanjerlessen op den Biekûrf

Kanjerlessen in de onderbouw

In de bovenbouw hebben we de laatste tijd gewerkt met verschillende werkvormen. We doen zowel spellen waarin samenwerking centraal staat als het ontdekken van de eigen waarden en normen. We hebben met elkaar weer gesproken over de regels in de klas. Hoe vinden we dat we met elkaar moeten omgaan? Wat vind je zelf fijn hoe een ander met jou omgaat? De leerlingen vonden het prettig om open te spreken over hoe het reilt en zeilt in de klas. We betrekken hen actief bij dit ontwikkelingsproces. We spraken met elkaar of we de regels allemaal nog wel helder hadden en of we ze ook allemaal nog wel naleefden. We hebben regels aangescherpt. Dit gaf een mooi verhelderend beeld.dat we met elkaar

Facebook
Facebook

Website
Website

Agenda

5 december
Sinterklaas en zijn Pieten op school.

14 december

Bezoek Altenahove

21 december
kerstmarkt van 18.30-19.00 uur.

22 december
Leerlingen starten om 9.30 uur en zijn ’s middags vrij.
Start Kerstvakantie.

Aanwezigheid

Petra:
Juf Petra is aanwezig op dinsdagmiddag en donderdag ochtend.

Ilse (IB):

Juf Ilse heeft op dinsdag haar IB-dag.

Jarig

14 december is Niels jarig.
16 december viert Thijs zijn verjaardag.
22 december is het feest voor Jeruel
23 december mag de vlag uit voor Pieter.

Juf Mandy wordt op 28 december een jaartje ouder.

…van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!

Klasse(n)-nieuws

Klik hier voor het nieuws van de onderbouw.Klik

hier voor het nieuws van de middenbouw.Klik hier voor het nieuws van de bovenbouw.

Het volgende Gegons verschijnt op…

donderdag14 december

Copyright © *|2015|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*
www.biekurf.nl
info@denbiekurf.nl
schrijf mij uit van deze lijst mijn e-mailadres is veranderd

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*